BrainMax Чисто брашно от лимец, БИО брашно от лимец, 1 кг// EXP. *cz-bio-001 сертификат// Валидност 03/12/2024
Code: 99996.245Related products
Product detailed description
BrainMax Pure Organic брашно от спелта, 1 кг
Брашното от спелта е по-здравословен вариант на класическото брашно. Може да се използва като обикновено брашно за печене или сгъстяване на супи и сосове. В същото време запазва съдържанието на витамини, минерали, фибри и има по-ниско съдържание на глутен . Това е вид пшеница, която е по-смилаема. Хранителните вещества, които се консервират от лимец, са предимно от редица минерали като желязо , магнезий и манган . От витамините спелтата осигурява главно витамин Е. Освен това брашното има високо съдържание на фибри , което е още едно от предимствата на брашното от спелта, което естествено подпомага храносмилането.
Брашното от спелта свързва добре водата, така че вероятно ще използвате по-малко течни съставки. Брашното от спелта може да се използва за печене на хляб, сладки десерти или за сгъстяване на сосове или супи.
Предимства на брашното от спелта BrainMax Pure:
- Чудесна алтернатива на обикновеното брашно
- Пълен с витамини и минерали
- По-лека структура = резултатите от печене са по-пухкави и по-меки
- Лесно смилаеми
- БИО, СУРОВ, ВЕГАН
- Страна на произход: Холандия
Възможности за използване на брашно от спелта
- Подходящ за сгъстяване на супи и сосове.
- Идеален за приготвяне на десерти като торти или кифли.
- Отлично за печене на хляб или други печива.
Популярни рецепти за брашно от спелта
Брауни с авокадо спелта
състав:
- 150 г брашно от спелта
- 3 яйца
- 170 г обикновено кисело мляко
- 1 авокадо
- 5 лъжици мед
- 50 мл вода
- 30 г холандско какао
- Кокосово масло за премахване на мухъл
Процедура:
Първо разбийте авокадото с яйцата и киселото мляко, след това добавете останалите съставки и разбийте до гладкост. Изсипете тестото в намаслена форма и печете около 30 минути на 170 °C.
Хляб със спелта
състав:
- 3 чаши брашно от спелта
- 1 чаена лъжичка суха мая
- 1 чаена лъжичка хималайска сол
- 1 чаена лъжичка кимион
- 2 чаши хладка вода
Процедура:
Първо смесете всички насипни съставки и след това бавно добавете водата. След това оставете готовото тесто да втаса (най-добре за една нощ). След това се прехвърля в съд за печене, поръсва се с тиквени или слънчогледови семки и се пече около 30 минути на 250 °C. След 30 минути намалете температурата на 220 °C и печете още 30 минути
Спелтирани топки
състав:
- 160 г брашно от спелта
- 170 г извара
- 1 яйце
- 2,5 чаени лъжички бакпулвер
- сол
- Шепа тиквени семки
Процедура:
Първо смесваме брашното от спелта с изварата, яйцето и бакпулвера. Посолете и разбъркайте тиквените семки. От отпочиналото тесто оформете малки топчета и ги наредете върху застлана с хартия за печене тава. Сложете в предварително загрята фурна на 170 °C и печете 35 минути.
Предимства на BrainMax Pure брашно от спелта
Високо съдържание на витамини и минерали
Брашното от спелта запазва минералите магнезий, желязо, манган и витамин Е.
Източник на фибри
Тъй като брашното от спелта не е било подложено на никакъв вид развъждане, то естествено запазва голямо количество фибри.
Подходяща за печене
Брашното от спелта е подходящо както за печене на торти, така и за класически сладкиши. Може да се използва точно като обикновено пшенично брашно.
BIO сертификат CZ-BIO-001
Нашето брашно от спелта е с BIO сертификат - Производство от биологично земеделие извън ЕС.
С покупката си ще подкрепите и чешките гори #treezaobjednavku!
Състав: 100% БИО брашно от спелта
Произход: Холандия
Дистрибутор: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава
Съхранение: На сухо място, в затворена опаковка.
Тегло: 1 кг
Additional parameters
Category: | Brainmax Pure |
---|---|
производител: | BrainMax Pure |
Размер на пакета: | 1000 гр |
Решителност: | БИО, Веган |
Тип: | брашно |
форма: | Прах |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!