BrainMax Комбуча стартер, БИО, 100 мл *CZ-BIO-001 сертификат / Жива култура за приготвяне на комбуча

Code: 46568
лв26,10
В наличност (>5 бр.)

Ако сте харесали комбуча, вече можете да си я приготвите сами у дома. Комбуча стартер е течността, която ви кара да създадете скуби - първоначална жива култура и след това можете редовно да приготвяте комбуча. Първата запарка (скуби) се прави от 900 ml, а за следващата се използват 150 ml. Така че в първата партида ще направите 750 мл комбуча . Ако се грижите добре за Скуби, той продължава да живее и можете да го използвате отново и отново.

Detailed information

Тестваме това, което продаваме
Тестваме това, което продаваме
Проверяваме високото качество на продуктите
Проверена компания
Проверена компания
6 години на пазара в 7 страни
Безплатна доставка
Безплатна доставка
При покупка над 160 BGN
Бърза експедиция
Бърза експедиция
Продуктите наистина са на склад

Product detailed description

Здравословна комбуча у дома

Комбуча е ферментирала напитка и въпреки че основната съставка наподобява гъба, тя не е гъба в истинския смисъл на думата. По-точно, това е специално отгледана микробна култура , която е отговорна за целия процес на ферментация .

освежаваща комбуча
храносмилане

Комбуча и храносмилането

Нашите черва са обитавани от милиарди бактерии и микроорганизми , които са от изключително значение за нашето здраве. Мислете за микробиома като за разнообразна общност от организми, с бактерии, които ни вредят от една страна, и бактерии, които ни помагат от друга. Някои храни могат да ни помогнат да постигнем баланс между тези бактерии. Ферментирали храни като кисело мляко, кимчи или комбуча съдържат живи микроорганизми. Тъй като комбуча е продукт на ферментация, се произвеждат редица пробиотични щамове , които са важни за балансирания чревен микробиом. Благодарение на процеса на ферментация, комбуча е богата на пробиотични щамове , главно от семейството на Saccharomyces.

Какво е ферментация?

Ферментацията е процес, при който ферментацията се извършва с помощта на пробиотични щамове и малко захар . По време на процеса живите култури консумират захар и създават органични киселини, газове и алкохол . Традиционно ферментацията се използва не само за млечни продукти, но и за зеленчуци (ферментирало зеле, кимчи) ​​и други храни. Ферментацията създава пробиотични щамове , които са незаменими за хората и са от полза не само за нашия чревен микробиом , но също така укрепват имунната система .

Предимства на предястие BrainMax Kombucha:

  • БИО комбуча SCOBY за приготвяне на начална комбуча .
  • С правилна грижа по-късно можете да приготвите по-големи количества комбуча.
  • Можете да използвате повторно културата.
  • Ще създадете комбуча, която ще вкуси точно според вашето въображение.
  • Можете не само да добавите желаното количество захар, но и да обогатите комбуча.
комбуча
Комбуча процедура

Как се приготвя комбуча?

  1. Направете чай и го подсладете.
  2. Смесете водата, охладения чай и залейте предястието.
  3. Покрийте с плат.
  4. Оставете да ферментира 7-14 дни на стайна температура.
  5. Изсипете напитката в бутилка и запазете скобата.
  6. Насладете се на освежаваща комбуча!

Каква захар мога да използвам?

  • Тръстикова захар: Ако искате да експериментирате, опитайте с кафява или сурова захар. Те съдържат повече меласа, което ще придаде на вашата комбуча по-тъмен цвят и по-богат вкус.
  • Бяла захар: класическата бяла захар може да се справи най-добре, поради което обикновено се предпочита при производството на комбуча.
  • Мед: За нещо съвсем различно опитайте комбуча, която е ферментирала с мед и зелен чай. Този вариант има по-мек вкус и светъл цвят.

Каква трябва да бъде температурата, когато правите комбуча?

За идеално производство на комбуча, най-добре е температурата да се поддържа между 21 и 25°C. Ако е по-студено, ферментацията ще е по-бавна. Обратно, по-високата температура означава по-бърза ферментация и повече мая. Дрождите могат да бъдат идентифицирани по кафявите нишки на SCOBY или в комбуча. Само внимавайте да не използвате твърде много, тъй като това може да промени вкуса на напитката.

Мога ли да използвам други подсладители като стевия?

Не. Захарта е необходима за направата на комбуча, защото микроорганизмите я използват за ферментация. Благодарение на това се създава напитка, пълна с пробиотици. Но не се притеснявайте, тази захар е за микроорганизмите, не за вас. Ако искате да подсладите комбуча преди пиене, можете да добавите малко подсладител или стевия.

Какъв чай ​​да използвам за приготвяне на комбуча?

Комбуча обикновено се прави от черен или зелен чай, понякога комбинация от двата. Могат да се използват и други видове чай и някои хора имат добър опит с тях. Но за най-добър вкус и ползи за здравето от комбуча, най- добре е да използвате само черен или зелен чай в дългосрочен план. Тези чайове също помагат да се поддържа културата здрава.

Ами ако искам да си взема почивка от приготвянето на комбуча?

Когато имате нужда от почивка от приготвянето на комбуча, можете лесно да съхранявате SCOBY с малко комбуча (около 200-300 ml). Извадете SCOBY с чисти ръце и го поставете с малко комбуча в чист стъклен буркан с капак. Не затваряйте напълно капака, за да позволите на въздуха да влезе и да предотвратите експлозия. Съхранявайте в хладилник, докато не искате да използвате SCOBY отново.

BIO сертификат CZ-BIO-001

Нашата предястие от комбуча има БИО сертификат - производство на биологично земеделие в ЕС/извън ЕС.

Купувайки, ще подкрепите и чешките гори #treezaobjednavku!  

съставки: вода*, черен чай*, захар*, пробиотични култури*. *от биологично земеделие. Минимален срок на годност (партиден номер) на дъното.

Внимание: Съхранявайте на сухо и хладно място и не излагайте на пряка слънчева светлина. Съхранявайте неотворен продукт на хладно и сухо място. След отваряне стартерът трябва да се използва незабавно. Ферментиралите продукти могат да съдържат следи от алкохол и хистамин. При бременност, кърмене или даване на кефир на деца се консултирайте с лекар. Ако не сте запознати с комбуча, препоръчваме да започнете с по-малко количество (100 ml) и постепенно да добавяте повече.

Произход: България

Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава

Грамаж: 100 мл.

Additional parameters

Category: Brainmax
За решаване на индивиди: Здраве на червата и храносмилането
Размер на пакета: 100 мл
Тип: смес
форма: течност

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: