BrainMax Комбуча стартер, БИО, 100 мл *CZ-BIO-001 сертификат / Жива култура за приготвяне на комбуча
Code: 46568Related products
Product detailed description
Здравословна комбуча у дома
Комбуча е ферментирала напитка и въпреки че основната съставка наподобява гъба, тя не е гъба в истинския смисъл на думата. По-точно, това е специално отгледана микробна култура , която е отговорна за целия процес на ферментация .
Комбуча и храносмилането
Нашите черва са обитавани от милиарди бактерии и микроорганизми , които са от изключително значение за нашето здраве. Мислете за микробиома като за разнообразна общност от организми, с бактерии, които ни вредят от една страна, и бактерии, които ни помагат от друга. Някои храни могат да ни помогнат да постигнем баланс между тези бактерии. Ферментирали храни като кисело мляко, кимчи или комбуча съдържат живи микроорганизми. Тъй като комбуча е продукт на ферментация, се произвеждат редица пробиотични щамове , които са важни за балансирания чревен микробиом. Благодарение на процеса на ферментация, комбуча е богата на пробиотични щамове , главно от семейството на Saccharomyces.
Какво е ферментация?
Ферментацията е процес, при който ферментацията се извършва с помощта на пробиотични щамове и малко захар . По време на процеса живите култури консумират захар и създават органични киселини, газове и алкохол . Традиционно ферментацията се използва не само за млечни продукти, но и за зеленчуци (ферментирало зеле, кимчи) и други храни. Ферментацията създава пробиотични щамове , които са незаменими за хората и са от полза не само за нашия чревен микробиом , но също така укрепват имунната система .
Предимства на предястие BrainMax Kombucha:
- БИО комбуча SCOBY за приготвяне на начална комбуча .
- С правилна грижа по-късно можете да приготвите по-големи количества комбуча.
- Можете да използвате повторно културата.
- Ще създадете комбуча, която ще вкуси точно според вашето въображение.
- Можете не само да добавите желаното количество захар, но и да обогатите комбуча.
Как се приготвя комбуча?
- Направете чай и го подсладете.
- Смесете водата, охладения чай и залейте предястието.
- Покрийте с плат.
- Оставете да ферментира 7-14 дни на стайна температура.
- Изсипете напитката в бутилка и запазете скобата.
- Насладете се на освежаваща комбуча!
BIO сертификат CZ-BIO-001
Нашата предястие от комбуча има БИО сертификат - производство на биологично земеделие в ЕС/извън ЕС.
Купувайки, ще подкрепите и чешките гори #treezaobjednavku!
съставки: вода*, черен чай*, захар*, пробиотични култури*. *от биологично земеделие. Минимален срок на годност (партиден номер) на дъното.
Внимание: Съхранявайте на сухо и хладно място и не излагайте на пряка слънчева светлина. Съхранявайте неотворен продукт на хладно и сухо място. След отваряне стартерът трябва да се използва незабавно. Ферментиралите продукти могат да съдържат следи от алкохол и хистамин. При бременност, кърмене или даване на кефир на деца се консултирайте с лекар. Ако не сте запознати с комбуча, препоръчваме да започнете с по-малко количество (100 ml) и постепенно да добавяте повече.
Произход: България
Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава
Грамаж: 100 мл.
Additional parameters
Category: | Brainmax |
---|---|
За решаване на индивиди: | Здраве на червата и храносмилането |
Размер на пакета: | 100 мл |
Тип: | смес |
форма: | течност |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!