BrainMax LAUF Protein, нативен суроватъчен протеин, 1000 гр Нативен суроватъчен протеин
Code: 45831/COK 45831/ARA 45831/BLA 45831/KAR 45831/PIS 45831/SKO 45831/VAN Choose variantRelated products
Product detailed description
Вкусният вкус и перфектната композиция ще ви взривят в космоса! ЛАУФ ПРОТЕИН!
Лауф протеинът се състои от 50% нативен концентрат и 50% нативен изолат. Концентратът съдържа имуноглобулини, лактоферин и други полезни за нашия организъм вещества. Докато изолатът осигурява високо съдържание на протеин. Комбинацията доведе до много използваем протеин за тялото, който е подходящ за поддържане на здравето и допълване на протеини от най-висококачествен източник! Няма конкуренция по качество, смилаемост и чистота.
Нативен млечен протеин от свободно отглеждани крави
Неденатурираният естествен суроватъчен протеин е студено получен директно от прясно краве мляко от свободно отглеждани, хранени с трева крави, които идват от контролирано европейско развъждане. В сравнение с обикновените протеини, млякото преминава само една лека пастьоризация (обикновено се пастьоризира два пъти). Процесът на микрофилтрация протича при много ниска температура (до 10°C), при която протеинът задържа имуноглобулини и ензими. Той е по-смилаем, добре усвоим и преди всичко има по-добро оползотворяване на съдържащите се протеини. Благодарение на нежния и директен метод на обработка от прясно мляко, връзките между аминокиселините не се прекъсват и като цяло протеинът съдържа по-висока концентрация на аминокиселини, особено проанаболен левцин.
Разликата между нативния суроватъчен протеин и обикновен "сирене" суроватъчен протеин
Native Whey Protein е студено произведен директно от прясно мляко от крави, хранени на пасища, хранени с трева. Докато "сиренето" суроватъчен протеин се прави от сирене, по-точно от вторичен продукт от производството на сирене, суроватка. По този начин конвенционалният суроватъчен протеин е по-преработена храна в сравнение с естествения протеин и по време на производствения процес аминокиселините и полезните вещества се разграждат, тъй като млякото трябва първо да се пастьоризира чрез нагряване, след това сиренето се произвежда при по-високи температури и на последно място етап на производство, суроватката, получена от сирене за производство на суроватъчен протеин. Докато нативният протеин преминава само една пастьоризация в началото по време на производството на мляко и след товачрез филтриране директно от млякото внимателно при ниски температури, той получава естествен суроватъчен протеин , без да разгражда крехките връзки между аминокиселините. Полученият продукт е протеин с изключително качество, чист и много добре усвоим и смилаем от организма. Нативният протеин се характеризира с по-висока концентрация на аминокиселини ( 7 g BCAA на доза ) и полезни за организма вещества ( лактоферин, имуноглобулин ). Нативният протеин е хайверът сред протеините. Проучванията показват, че естественият суроватъчен протеин повишава концентрацията на аминокиселини в кръвта повече от обикновения суроватъчен протеин или мляко, което може просто да увеличи времето, необходимо на тялото да изгради мускули
Нежно производство на протеин от нативна суроватка
Една от причините, поради които естествената суроватка се представя толкова добре по отношение на съдържанието на протеини и усвоимостта, е производственият процес. Нативният суроватъчен протеин се пастьоризира само веднъж, докато суроватъчният протеин се пастьоризира два пъти. Това може да доведе до денатурация (увреждане) на протеините и в допълнение, производството на нативен суроватъчен протеин се извършва чрез процес на студена микрофилтрация (температура до 10°C) . Просто казано, може да се каже, че производството на нативен суроватъчен протеин е толкова щадящо, че благодарение на това протеинът запазва количеството протеин и по-голямо количество аминокиселини.
DIAAS - индекс на качеството на протеина
Не само съдържанието на протеин, но и смилаемостта на аминокиселините е важна цифра, която трябва да ви интересува. Нативният суроватъчен протеин се справя добре в тази оценка на DIAAS (оценка за смилаеми есенциални аминокиселини). Това е оценка на протеините въз основа на усвояемостта и смилаемостта на аминокиселините. С други думи, колко добър е протеинът по отношение на усвояемостта в тялото. А местната суроватка е на първо място в рейтинга на DIAAS.
Нативен суроватъчен протеин
Под името нативен протеин можете да си представите производствен процес, при който суроватката и млякото се разделят, без първо да бъдат разделени за производството на други продукти, като сирене. Докато в други производствени процеси протеините са на последно място за преработка на всичко от млякото, нативният суроватъчен протеин е отделен продукт, който е първият, който се произвежда от мляко.
Най-висококачественият протеин на пазара
За разлика от обикновената суроватка, естественият протеин се получава директно от студено мляко, което повишава неговата усвояемост и усвояване на протеините . Думата "нативен" се отнася до процес, при който суроватката и млякото се разделят, без първо да бъдат разделени за производството на други млечни продукти, като обикновени протеини. Нежният метод на обработка се отразява и в аминокиселинния спектър, където нативният суроватъчен протеин съдържа до 16% повече проанаболен левцин и почти 40% повече цистин. Във всяка лъжица ще намерите 26 g протеин. Съдържа нативен протеинестествено много разнообразен спектър от аминокиселини. Всяка аминокиселина има своя специфична функция в тялото, една без друга, но те работят само наполовина, така че заедно са много по-силни!
Лауф протеин | Ефективност Протеин | |
За кого е подходящо? | За професионални спортисти, физически активни мъже и жени и тези, които се нуждаят от протеинова добавка. | За всички, които имат нужда от допълване на протеини през деня, укрепване на имунитета, здравето на червата и ставите. |
Форма на нативна суроватка y | Комбинация от нативен суроватъчен концентрат и изолат. | Нативен суроватъчен концентрат |
Подсладени | Стевия оставя | Стевия оставя |
Произходът на млякото | Литва | Литва |
протеини | 26 гр | 26 гр |
Въглехидрати в 1 порция (35 g) | 2,7 g | 1,8 g |
Мазнини в 1 порция (35 гр.) | 0,5 гр | 2,1 g |
лактоза | По-ниско съдържание на лактоза | По-високо съдържание на лактоза |
Разликата между LAUF Protein и Performance Protein
Както LAUF, така и Performance протеинът съдържат нативен протеин от най-високо качество. Но с тази разлика, че LAUF съдържа 100% нативен протеин под формата на изолат и концентрат в съотношение 1:1. Докато Performance съдържа 62% естествен суроватъчен протеин и 26% колаген, той също е обогатен с коластра и кокосово масло. Протеинът LAUF съдържа по-богат спектър от аминокиселини, особено проанаболен левцин, тъй като съдържа 100% естествен суроватъчен протеин. Протеинът LAUF е по-фокусиран към протеинова добавка не само за спортни постижения и мускулен растеж, докато Performance има по-широко приложение за имунитета, червата, но също и за обучение.
Защо да изберете LAUF протеин от нативна суроватка?
- Внимателно получено от прясно мляко от свободно отглеждани крави, хранени с трева.
- По-висока концентрация на аминокиселини (7 g BCAA на доза).
- Възможно най-високо качество, чистота, смилаемост и бионаличност.
- Аминокиселини в непокътнати връзки за по-добро оползотворяване в организма.
- По-висока концентрация на левцин за изграждане на мускули.
- Запазване на имуноглобулин и лактоферин.
- Суроватката в естествената си естествена форма като в млякото.
- 26g протеин на порция.
- Подсладен с естествения подсладител стевия, който не уврежда микробиома.
Голямо количество аминокиселини
Родната суроватка е богата на аминокиселини. Особено специфичен е с високото съдържание на левцин и цистин. Левцинът стимулира процеса на протеосинтеза. Процесът, чрез който протеините се произвеждат от аминокиселини. Левцинът прави този процес много по-бърз. Втората аминокиселина е цистин, който е предшественик на глутатиона. Един от двата най-силни антиоксиданта в организма. Тези аминокиселини са много важни за нас, защото участват в изграждането на мускулна маса и регенерацията. В същото време обаче те са много крехки и чувствителни към топлина. Благодарение на нежната си обработка, нативната суроватка е богата и на двете аминокиселини, което я прави качествен източник на протеин не само след тренировка.
Нативен протеин за мъже и жени
Лауф протеинът не е само за мъже. Протеините са крайъгълният камък на нашите мускули, независимо колко сте активни. Те също са част от всяка клетка, където функционират като рецептори и също са важен елемент на имунитета. Природният суроватъчен протеин също така запазва вещества, наречени лактоферини и имуноглобулини. Това са протеини, които се произвеждат от нашата имунна система за борба с инфекциите. Те са отговорни за по-бързите реакции на имунната ни система, тъй като внимателно следят потенциално вредните вещества.
Отличен вкус без захар и изкуствени подсладители
Листата на стевия придават на протеина приятен сладък вкус. Билката, която е до 300 пъти по-сладка от захарта, не съдържа калории и не повишава кръвната захар. Преди всичко, в сравнение с изкуствените подсладители, не оказва лошо влияние върху чревния микробиом. За по-кремообразна консистенция използвахме семена от плод гуар. Те съдържат количество фибри, което благоприятства здравето на червата и поддържа усещането за ситост.
Добра порция качествени протеини
Смесете 1 мерителна лъжица (35 g) с 200 ml вода или мляко. Можете също така да добавите протеин към вашата каша за закуска или смути. Вземайки предвид дневния прием на протеини, приемайте 1-3 порции на ден. Тъй като преминаваме към нови мерителни лъжици, може да попаднете на два различни вида в протеините. При малката, 70 мл мерителна лъжица, препоръчваме да дозирате с препълнена лъжица. При големите, 100 мл мерителни лъжици (лопатка), препоръчваме да разбъркате с една изравнена лъжица.