BrainMax Pure Chickpea Flour, Био нахутово брашно, 1 кг *CZ-BIO-001 сертификат
Code: 99197Related products
Product detailed description
Брашно от нахут BrainMax Pure Organic, 1 кг
Брашното от нахут се използва предимно за хранително обогатяване на ястията . Поради това е подходяща алтернатива за вегетарианци и вегани. Той е естествено без глутен и затова е подходящ за хора, страдащи от цьолиакия. Има приятен орехов вкус и е отличен за сгъстяване на супи и сосове и за приготвяне на пица.
Брашното от нахут е не само отлично за кулинарна употреба, но също така е пълно с лесно смилаеми протеини и фибри , от които се нуждае нашата храносмилателна система. Освен това съдържа фолиева киселина и значително количество желязо и магнезий . Исторически, нахутът, а следователно и нахутеното брашно, са в основата на индийската кухня. Освен това брашното от нахут има 25% по-малко калории от обикновеното пшенично брашно и има нисък гликемичен индекс , което го прави подходящо за хора с диабет.
Предимства на BrainMax Pure брашно от нахут:
- Подходяща за сладко и солено печене.
- Източник на протеини и фибри.
- Високо съдържание на витамини и минерали.
- Без глутен.
- БИО, СУРОВ, ВЕГАН.
- Директно от Турция.
Възможности за използване на брашно от нахут
- Подходящ за сгъстяване на супи и сосове.
- Идеален за приготвяне на пица.
Популярни рецепти с брашно от нахут
Солени палачинки от нахут
съставки:
- 1 чаша брашно от нахут
- 1 чаша вода
- 1 чаена лъжичка куркума
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/3 чаена лъжичка черен пипер
- Зехтин
Метод:
Брауни с нахут
съставки:
- 145 г кокосово масло
- 150 мл мляко
- 150 г брашно от нахут
- 25 г какао
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1 и 1/2 блокчета черен шоколад
- 100 г кокосова захар
Метод:
Разтопете шоколада заедно с кокосовото масло на водна баня и оставете настрана. В купа с миксер разбийте захарта, млякото и бавно разбийте разтопения шоколад. Постепенно смесете какаото, брашното и содата за хляб в шоколадовата смес. Другата половина от шоколада нарежете на парчета и смесете с тестото. Готовото тесто се изсипва във формата и се пече на 170° за 30 минути.
Веган френски тост
съставки:
- 2 лъжици брашно от нахут
- 1 чаена лъжичка канела
- 120 ml мляко на растителна основа
- Щипка сол
- 4 филийки препечен хляб
- кленов сироп
- Лиофилизирани плодове
Метод:
Смесете брашното, канелата, млякото и солта. Увийте филийките хляб една по една в тази течна смес и след това ги запържете в тиган в кокосово масло до златисто. Готовите тостове залейте с кленов сироп и украсете с плодове.
Предимства на BrainMax Чисто брашно от нахут
Сладко и солено печене
Брашното от нахут е подходящо за печене на сладки и солени ястия.
Източник на протеини и фибри
То е богат източник на протеини и фибри, които освен с отлични вкусови качества са и полезни за здравето.
Без глутен
Брашното от нахут е естествено без глутен и следователно може да се използва от хора с целиакия.
Хранителна информация | на 100гр |
---|---|
Енергийна стойност | 1347 kJ / 322 kcal |
мазнини | 6 гр |
- от които наситени мастни киселини | 0,69 гр |
Въглехидрати | 44,5 g |
- от които захари | 10,7 g |
Фибри | 17 гр |
протеини | 21,7 g |
Сол | 0,28 гр |
Натрий | 24 мг |
BIO сертификат CZ-BIO-001
Брашното ни от нахут е с БИО сертификат - Производство от биологично земеделие извън ЕС.
Купувайки, ще подкрепите и чешките гори #treezaobjednavku!
Състав: 100% БИО брашно от нахут
Произход: Турция
Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава
Съхранение: На сухо място, в затворена опаковка.
Тегло: 1 кг
Additional parameters
Category: | Brainmax Pure |
---|---|
производител: | BrainMax Pure |
Размер на пакета: | 1000 гр |
Решителност: | Без глутен, Веган |
Тип: | брашно |
форма: | Прах |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!