BrainMax Pure Extra virgin маслиново масло Picual, BIO, 500 мл * ES-ECO-001-AN сертификат / Испански екстра върджин зехтин с най-високо съдържание на полифеноли

Code: 46766
BIO Без глутен Без лактоза Веган Промоционалният код не може да бъде приложен
лв27,09
В наличност (>5 бр.)

Студено пресован (27°C) необработен зехтин, произведен в биодинамично земеделие от зрели маслини от сорта Picual в Испания. Благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти, Picual oil е най-стабилният зехтин и е силно устойчив на гранясване. Запазва свойствата си два до три пъти по-дълго от другите сортове. Горчивината му показва високо съдържание на полифеноли, които са и естествен показател за най-високо качество. Подходящ е за ежедневна употреба в топли и студени кухни, тъй като има висока точка на дим (210°C). Можете да го използвате за скара, в маринати, сосове, дипове, салати, супи, но също така и за сотиране или пържене. Маслото е ароматно, леко горчиво и пикантно.

Detailed information

Тестваме това, което продаваме
Тестваме това, което продаваме
Проверяваме високото качество на продуктите
Проверена компания
Проверена компания
6 години на пазара в 7 страни
Безплатна доставка
Безплатна доставка
При покупка над 160 BGN
Бърза експедиция
Бърза експедиция
Продуктите наистина са на склад

Product detailed description

Масло от сорта Picual - най-високо съдържание на олеинова киселина

Маслиновото масло от маслини Picual има най-високото количество олеинова киселина от всеки сорт. Олеиновата киселина принадлежи към групата на омега 9 ненаситените мастни киселини и има редица положителни ползи за нашия организъм. Преди всичко, той поддържа сърдечно-съдовата система, има силни антиоксидантни свойства, регулира нивата на кръвната захар и също е важен за целостта на клетъчните мембрани.

 

  • Незаменима съставка на италиански и гръцки ястия.
  • Основната съставка на паста, ризота или песто.
  • Подходяща за приготвяне както на студени, така и на топли ястия.
  • Подходящо за сотиране.
  • Отличен за дресинги и маринати.
зехтин картинен детайл
маслини пикуал големи

Най-високо съдържание на полифеноли

Зехтинът Picual се характеризира с леко лютив вкус, който е резултат от съдържащите се в него полифеноли. Полифенолите са съединения, по-точно вид антиоксиданти, които освен че действат като естествен консервант, носят и други ползи за нашето здраве. Това е количеството полифеноли, което се отразява на вкуса на зехтина. Колкото по-остро е маслото, толкова повече полифеноли съдържа и по този начин има по-голямо въздействие върху здравето ни. Освен съдържанието на полифеноли, високото качество на това масло се оценява и заради съдържанието на витамин Е. Витамин Е допринася за защитата на клетките от оксидативно увреждане.

(Bulharština) (kopie)

Киселинност под 0,15% - един от показателите за качество

За да се получи масло с най-добро качество, времето между брането и пресоването на маслините също е важно . Времевата рамка за това масло е по-малко от три часа, за да се предотврати окисляването. Ниската киселинност е безспорен знак за отлично качество. Зехтинът Picual екстра върджин има едно от най-ниските нива на киселинност на пазара: винаги под 0,15%, а в някои партиди дори достига 0,08% киселинност.

Студена екстракция за запазване на вкуса и качеството

Маслиновите масла екстра върджин се получават директно от плодовете и изключително чрез механични методи, чрез смилане на маслините. Останалата категория зехтин, наричана "зехтин", не се произвежда естествено, а се получава чрез химическо рафиниране с помощта на фосфорна киселина. Целият процес на извличане на масло от пресни маслини протича при температура под 27ºC , което позволява запазване на вкуса, аромата и хранителните му свойства . За да запазите оптимално всичките му свойства, препоръчваме да го съхранявате далеч от светлина и за предпочитане на хладни места. Дори идеалната температура за съхранение е 18ºC.

екстракция на зехтин2

БИО зехтин и сертификати за биологично отглеждане

Органичното земеделие е метод на отглеждане, при който не се използват химически вещества от синтетичен произход, генетично модифицирани или производни. В допълнение към BIO европейски сертификат, маслото има и CAAE сертификат . Този сертификат гарантира:

  • Зачитане на природните цикли.
  • Опазване на биоразнообразието на района.
  • Производство без използването на синтетични химикали или генетично модифицирани организми (ГМО).

 

Други сертификати

  • USDA (САЩ, NOP съответствие). Първият испански зехтин, получил сертификат USDA. От 2003г.
  • JAS (японски екологичен стандарт). От 2004г.
  • Китайски екологичен сертификат (GB 19630). Първият испански зехтин, получил този сертификат. От 2011г.
сертификация за зехтин

Хранителни стойности на 100 мл

Енергийна стойност 3448 kJ/ 824 kcal
мазнини 91,6 g
- от които наситени мастни киселини 13,7 g
- от които полинаситени мазнини 9,2 g
- от които мононенаситени мазнини 68,7 g
Въглехидрати 0 гр
- от които захари 0 гр
Фибри 0 гр
протеини 0 гр
Сол 0 гр

Сертификат ES-ECO-001-AN

Нашият зехтин е с БИО сертификат - ЕС биологично земеделие.

Купувайки, ще подкрепите и гори !

Състав: Екстра върджин зехтин от сорта Picual*. *продукт от биологично земеделие. Маслиново масло, получено от маслини изключително чрез механични средства. Минимален срок на годност (партиден номер) на дъното.

Страна на произход: Испания

Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава

Съхранение: Да се ​​съхранява на сухо място и да не се излага на пряка слънчева светлина.

Грамаж: 500 мл

Additional parameters

Category: Brainmax
производител: BrainMax Pure
Размер на пакета: 500 мл
Решителност: БИО, Веган
Тип: Масло
форма: течност

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: