BrainMax Pure Kombucha, босилек, 330 ml Ферментирала напитка от зелен чай Напитка от ферментирал зелен чай

Code: 46086
лв5,31
В момента не е налично
The item has been sold out…

Комбуча е леко газирана, ферментирала напитка, направена от зелен чай, малко захар и специфична култура , която преминава през процес на ферментация. Комбуча допълнително придобива своята сила чрез ферментация и е богата на пробиотични щамове, витамини от група В и витамин С. Има освежаващ сладък вкус. Активните дрожди се променят по време на бактериална ферментация, така че в напитката има следи от алкохол. Напитката е леко пенлива , но е резултат от естествена ферментация, която подчертава вкуса на комбуча и в същото време не е толкова агресивна, както при класическите газирани напитки, използващи CO2. В горещите летни дни приятно освежава, зарежда с енергия и подпомага храносмилането по най-добрия начин.

Detailed information

Тестваме това, което продаваме
Тестваме това, което продаваме
Проверяваме високото качество на продуктите
Проверена компания
Проверена компания
6 години на пазара в 7 страни
Безплатна доставка
Безплатна доставка
При покупка над 160 BGN
Бърза експедиция
Бърза експедиция
Продуктите наистина са на склад

Product detailed description

Какво е Kombucha?

Комбуча е ферментирала напитка и въпреки че основната съставка наподобява гъба, тя не е гъба в истинския смисъл на думата. По-точно, това е специално отгледана микробна култура , която е отговорна за целия процес на ферментация .

комбуча начална снимка

Зелен чай като основа на отлична комбуча

За основа на комбуча избрахме зеления чай , който е източник не само на кофеин , но и на катехини . Полифенолни съединения, които придават на напитките силни антиоксидантни свойства . В допълнение, ферментацията повишава антиоксидантния ефект на съдържащите се вещества в сравнение с обикновения чай. Зеленият чай е отлична основа за комбуча, тъй като многократно повишава енергийния й ефект . Следователно ще се почувствате пълни с енергия, след като го изпиете. Въпреки че захарта е необходима за направата на комбуча, количеството й е достатъчно малко, за да се квалифицира като нискокалорична напитка.

детайл от зелен чай
комбуча детайл босилек

Непастьоризирано и нефилтрирано

Комбуча сама по себе си е продукт от много важни вещества и пробиотични култури. За да запазим тези вещества, ние не пастьоризираме и не филтрираме комбуча . Благодарение на това може да спечели етикета RAW и като такава комбуча трябва да се съхранява в хладилник, за да не се развали.

Какъв е вкусът на комбуча?

Комбуча се прави от зелен чай, малко захар и симбиотична култура от бактерии и дрожди. Kombucha има различен вкус сам по себе си. От първия вкус на комбуча, леко оцетеният вкус може да бъде обезсърчаващ. Нашата комбуча обаче съдържа по-високо съдържание на млечнокисели бактерии и поради това комбуча няма послевкуса на оцет.

В допълнение, тук е в тандем със свещен босилек или тулси , което му придава билков, сладко-кисел освежаващ вкус . Самият свещен босилек е важна билка в Аюрведа, защото поддържа здравето на сърцето и дихателната система , помага при отхрачването, добавя жизненост и премахва стреса.

Комбуча подробно начин на живот
храносмилане

Комбуча и храносмилането

Нашите черва са обитавани от милиарди бактерии и микроорганизми , които са от изключително значение за нашето здраве. Мислете за микробиома като за разнообразна общност от организми, с бактерии, които ни вредят от една страна, и бактерии, които ни помагат от друга. Някои храни могат да ни помогнат да постигнем баланс между тези бактерии. Ферментирали храни като кисело мляко, кимчи или комбуча съдържат живи микроорганизми. Тъй като комбуча е продукт на ферментация, се произвеждат редица пробиотични щамове , които са важни за балансирания чревен микробиом. Благодарение на процеса на ферментация, комбуча е богата на пробиотични щамове , главно от семейството на Saccharomyces.

Кога да се поглезите с комбуча?

Комбуча съдържа колония от бактерии и дрожди, които, когато се смесят със захар, са отговорни за започването на процеса на ферментация. Благодарение на това той е богат не само на пробиотични щамове, но и на ензими. Следователно комбуча е отлична напитка след хранене, когато подпомага храносмилането и минимизира усещането за тежък стомах . Препоръчваме да отваряте комбуча охладена, в противен случай може да шупне.

комбуча начална снимка

Хранителни стойности на 100 гр

Енергийна стойност
48 kJ / 12 kcal
мазнини
< 0,1 g
- от които наситени мастни киселини
< 0,01 g
Въглехидрати
2,9 g
- от които захари
2,7 g
протеини
< 0,1 g
Сол
<0,01g

С покупката вие ще подпомогнете и чешките гори #treezaobjednavku!

Състав: (90%) запарка от зелен чай и тулси (вода за пиене, зелен чай, тулси), захар, дрожди, млечнокисели бактерии.

Произход: Чехия

Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава

Съхранение: Използвайте веднага след отваряне. Съхранявайте на тъмно и хладно място, при температура от +2 до +8 °C. Не излагайте на слънчева светлина или замръзване. Съдържа естествено срещащ се алкохол до 1,2 об.% Фино помътняване или бучки от живи култури не са дефект. Не е предназначен за деца под 3 годишна възраст.

Тегло: 330 мл

Additional parameters

Category: Brainmax Pure
производител: BrainMax Pure
Размер на пакета: 330 мл
форма: течност
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: