BrainMax Pure Kombucha, лимонова трева, 330 мл
Code: 46092Related products
Product detailed description
Какво е Kombucha?
Комбуча е ферментирала напитка и въпреки че основната съставка наподобява гъба, тя не е гъба в истинския смисъл на думата. По-точно, това е специално отгледана микробна култура , която е отговорна за целия процес на ферментация.
Черен чай като основа на отлична комбуча
Основата на нашата комбуча е черен чай Пуер , който има повече от достатъчно общи неща с комбуча. Пуер има своите корени в китайската провинция Юнан и подобно на този ферментирал черен чай, комбуча не е нещо ново за Източна Азия. И двете са древни напитки с впечатляваща история и положителни ползи за тялото и ума .
Непастьоризирано и нефилтрирано
Комбуча сама по себе си е продукт от много важни вещества и пробиотични култури. За да запазим тези вещества, ние не пастьоризираме и не филтрираме комбуча . Благодарение на това може да спечели етикета RAW и като такава комбуча трябва да се съхранява в хладилник, за да не се развали.
Какъв е вкусът на комбуча?
Kombucha има различен вкус сам по себе си. От първия вкус на комбуча, леко оцетеният вкус може да бъде обезсърчаващ. Нашата комбуча обаче съдържа по-високо съдържание на млечнокисели бактерии и поради това комбуча няма послевкуса на оцет. Вкусът му е по-мек и се съчетава перфектно с лимонена трева, която му придава свежест .
Комбуча и храносмилането
Нашите черва са обитавани от милиарди бактерии и микроорганизми , които са от изключително значение за нашето здраве. Мислете за микробиома като за разнообразна общност от организми, с бактерии, които ни вредят от една страна, и бактерии, които ни помагат от друга. Някои храни могат да ни помогнат да постигнем баланс между тези бактерии. Ферментирали храни като кисело мляко, кимчи или комбуча съдържат живи микроорганизми. Тъй като комбуча е продукт на ферментация, се произвеждат редица пробиотични щамове , които са важни за балансирания чревен микробиом. Благодарение на процеса на ферментация, комбуча е богата на пробиотични щамове , главно от семейството на Saccharomyces.
Кога да се поглезите с комбуча?
Комбуча съдържа колония от бактерии и дрожди, които, когато се смесят със захар, са отговорни за започването на процеса на ферментация. Благодарение на това, той е богат не само на пробиотични щамове , но и на ензими . Ето защо комбуча е отлична напитка след хранене , когато подпомага храносмилането и минимизира усещането за тежък стомах . Препоръчваме да отваряте комбуча охладена , в противен случай може да шупне.
Хранителни стойности на 100 гр
Енергийна стойност | 44 kJ / 11 kcal |
мазнини | < 0,1 g |
- от които наситени мастни киселини | < 0,01 g |
Въглехидрати | 2,7 g |
- от които захари | 2,5 гр |
протеини | < 0,1 g |
Сол | < 0,01 g |
С покупката вие ще подпомогнете и чешките гори #treezaobjednavku!
съставки: (96%) запарка от черен чай и лимонена трева (питейна вода, черен чай, лимонена трева), захар, дрожди, млечнокисели бактерии.
Произход: Виетнам
Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава
Съхранение: Използвайте веднага след отваряне. Съхранявайте на тъмно и хладно място, при температура от +2 до +8 °C. Не излагайте на слънчева светлина или замръзване. Съдържа естествено срещащ се алкохол до 1,2 об.% Фино помътняване или бучки от живи култури не са дефект. Не е предназначен за деца под 3 годишна възраст.
Тегло: 330 мл
Additional parameters
Category: | Brainmax Pure |
---|---|
производител: | BrainMax Pure |
Размер на пакета: | 330 мл |
форма: | течност |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!