BrainMax Pure Kombucha, жасмин, 330 мл Напитка от ферментирал зелен чай
Code: 46089Related products
Product detailed description
Какво е Kombucha?
Комбуча е ферментирала напитка и въпреки че основната съставка наподобява гъба, тя не е гъба в истинския смисъл на думата. По-точно, това е специално отгледана микробна култура, която е отговорна за целия процес на ферментация.
Зелен чай като основа на отлична комбуча
За основа на комбуча избрахме зеления чай , който е източник не само на кофеин , но и на катехини . Полифенолни съединения, които придават на напитките силни антиоксидантни свойства . В допълнение, ферментацията повишава антиоксидантния ефект на съдържащите се вещества в сравнение с обикновения чай. Зеленият чай е отлична основа за комбуча, тъй като многократно повишава енергийния й ефект . Следователно ще се почувствате пълни с енергия, след като го изпиете. Въпреки че захарта е необходима за направата на комбуча, количеството й е достатъчно малко, за да се квалифицира като нискокалорична напитка.
Непастьоризирано и нефилтрирано
Комбуча сама по себе си е продукт от много важни вещества и пробиотични култури. За да запазим тези вещества, ние не пастьоризираме и не филтрираме комбуча допълнително. Благодарение на това може да спечели етикета RAW и като такава комбуча трябва да се съхранява в хладилник, за да не се развали.
Какъв е вкусът на комбуча?
Завладяващ вкус на жасмин, допълнен от леки нотки на зелен чай с лека киселинност и малко освежаваща стипчивост, типични за повечето качествени зелени чайове. Освен това не е прекалено сладък. Тъй като не се основава на сладък вкус, а на висококачествен чаен фермент, той е нашият с най-ниското съдържание на захар досега ! Препоръчваме да отваряте комбуча охладена, в противен случай може да шупне.
Комбуча и храносмилането
Нашите черва са обитавани от милиарди бактерии и микроорганизми , които са от изключително значение за нашето здраве. Мислете за микробиома като за разнообразна общност от организми, с бактерии, които ни вредят от една страна, и бактерии, които ни помагат от друга. Някои храни могат да ни помогнат да постигнем баланс между тези бактерии. Ферментирали храни като кисело мляко, кимчи или комбуча съдържат живи микроорганизми. Тъй като комбуча е продукт на ферментация, се произвеждат редица пробиотични щамове , които са важни за балансирания чревен микробиом. Благодарение на процеса на ферментация, комбуча е богата на пробиотични щамове , главно от семейството на Saccharomyces.
Кога да се поглезите с комбуча?
Комбуча съдържа колония от бактерии и дрожди, които, когато се смесят със захар, са отговорни за започването на процеса на ферментация. Благодарение на това той е богат не само на пробиотични щамове, но и на ензими. Следователно комбуча е отлична напитка след хранене, когато подпомага храносмилането и минимизира усещането за тежък стомах . Комбуча съдържа 0,5-1,2% алкохол , който се получава естествено по време на ферментацията.
Хранителни стойности на 100 гр
Енергийна стойност | 60 kJ / 15 kcal |
мазнини | < 0,1 g |
- от които наситени мастни киселини | < 0,01 g |
Въглехидрати | 3,7 g |
- от които захари | 3,6 g |
протеини | < 0,1 g |
Сол | < 0,01 g |
Купувайки, ще подкрепите и чешките гори #treezaobjednavku!
съставки: (96%) запарка от зелен чай и жасмин (питейна вода, зелен чай, жасмин), захар, дрожди, млечнокисели бактерии.
Произход: Чехия
Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава
Съхранение: Използвайте веднага след отваряне. Съхранявайте на тъмно и хладно място, при температура от +2 до +8 °C. Не излагайте на слънчева светлина или замръзване. Съдържа естествено срещащ се алкохол до 1,2 об.% Фино помътняване или бучки от живи култури не са дефект. Не е предназначен за деца под 3 годишна възраст.
Тегло: 330 мл
Additional parameters
Category: | Brainmax Pure |
---|---|
производител: | BrainMax Pure |
Размер на пакета: | 330 мл |
форма: | течност |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!