BrainMax Pure Super Cocoa от Перу, БИО Неалкализирано БИО какао от Перу

Code: 62136/100 62136/500 Choose variant
новинка BIO Без глутен Без лактоза
лв40,28 лв23,21 from лв23,21
В наличност (>5 бр.) В наличност (>5 бр.) Choose variant
Variant

Какаото се получава от какаови зърна, които вече са били обелени. Нашето BrainMax Pure Super Cocoa е със съдържание на мазнини 20-22% иименно в мазнините са свързани полезните за здравето вещества. Мазнината от нивата придава на какаото отличителния, специфичен вкус. Какаото е с БИО качество, без добавена захар и се характеризира с по-изразен горчив вкус от останалите какаови видове.Той е 100% натурален продукт и не съдържа никакви баластни вещества (консерванти, подсладители, аромати). Има отчетлив и пълен вкус, аромат и е околонай-мазното неалкализирано какао на пазара. Именно в мазнините се съхраняват всички полезни за здравето вещества.

Какаото е богат източник на минерали, освен магнезий съдържа още калций, желязо и цинк. Освен това какаото съдържа теобромин, вещество, което е подобно на кофеина и стимулира централната нервна система.

Detailed information

Тестваме това, което продаваме
Тестваме това, което продаваме
Проверяваме високото качество на продуктите
Проверена компания
Проверена компания
6 години на пазара в 7 страни
Безплатна доставка
Безплатна доставка
При покупка над 160 BGN
Бърза експедиция
Бърза експедиция
Продуктите наистина са на склад

Product detailed description

Перу

Истинското злато от Перу!

Какаото на прах от чисти перуански зърна е източник на полифеноли, теобромин и минерали и здравословни мазнини. Освен това какаото съдържа аминокиселината триптофан, която тялото използва за производството на серотонин. Какаото също е източник на желязо, което, за разлика от някои растителни източници на минерала, се усвоява лесно. Ето защо какаото е популярен източник на желязо за веганите.

какао 1

Природен ресурс минерали и мазнини

какао2

Неалкализиран

какао3

Сорт Криоло

Ползи от неалкализирано какао

БИО какаото от Перу е неалкализирано и като такова има по-светъл кафяв цвят. Съдържа голямо количество флавоноиди, които помагат в борбата срещу свободните радикали. Той запазва повече естествени хранителни вещества, включително антиоксиданти и минерали, отколкото алкализираните сортове, които могат да загубят някои полезни вещества по време на обработката. Освен това запазва оригиналния си вкус и аромат, който е по-богат и интензивен, което дава възможност да се използва в различни рецепти с естествена сладост и вкусови нюанси.

повече какао
2 Криоло

Сорт Криоло

Сортът какао Criollo се счита за кралица сред какаовите зърна, заради изключителното си качество и уникален вкус. Известен е със своите деликатни и сложни вкусови профили, които включват плодови и флорални нотки. Въпреки че представлява само малък дял от световното производство на какао, неговата рядкост и взискателно отглеждане го правят истинско съкровище за всички любители на качественото какао.

Не всичко, наречено какао, е какао

В Чехия и Словакия името какао е прието за всяка подсладена напитка с минимално съдържание на какао. Най-доброто какао идва от Перу, дар от цивилизацията на маите. Отглежда се в идеалните условия на тропически климат, което позволява на какаовото дърво (Theobroma cacao) да постигне отлично качество. Районът е известен с традиционните си методи на отглеждане, които включват органични техники и устойчиво земеделие, допринасящи за опазването на околната среда и местните екосистеми.

лъжица какао

Възможности за използване на какао

За да приготвите проста вкусна напитка, смесете 2-3 супени лъжици какао с класическо краве или растително мляко. Ако е необходимо, можете да добавите и адаптогени като мака, ашваганда или женско биле. Можете също така да добавите какао към протеини, десерти или печене.

BIO сертификат CZ-BIO-001

Нашето Super cacao от Перу има BIO сертификат - производство на органично земеделие в ЕС/извън ЕС.

С покупката вие ще подпомогнете гори 

Хранителни факти на 100гр
Енергийна стойност
1971 kJ / 471 kcal
мазнини 21 гр
- от които наситени мастни киселини 12,5 гр
Въглехидрати 46.75 g
- от които захари 0,5 гр
Фибри 32,5 g
протеини 23,8 g
Натрий 28 мг
калций 124,10 мг
Желязо 12 мг
калий 1360 мг


Състав: 100% какао на прах Theobroma, сорт Criollo*. *продукт от биологично земеделие. Минимален срок на годност (партиден номер) на етикета.

Страна на произход: Перу

Дистрибутор: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава

Съхранение: Да се ​​съхранява на сухо и хладно място и да не се излага на пряка слънчева светлина.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: