BrainMax Pure Super Cocoa от Перу, БИО Неалкализирано БИО какао от Перу
Code: 62136/100 62136/500 Choose variantRelated products
Product detailed description
Истинското злато от Перу!
Какаото на прах от чисти перуански зърна е източник на полифеноли, теобромин и минерали и здравословни мазнини. Освен това какаото съдържа аминокиселината триптофан, която тялото използва за производството на серотонин. Какаото също е източник на желязо, което, за разлика от някои растителни източници на минерала, се усвоява лесно. Ето защо какаото е популярен източник на желязо за веганите.
Ползи от неалкализирано какао
БИО какаото от Перу е неалкализирано и като такова има по-светъл кафяв цвят. Съдържа голямо количество флавоноиди, които помагат в борбата срещу свободните радикали. Той запазва повече естествени хранителни вещества, включително антиоксиданти и минерали, отколкото алкализираните сортове, които могат да загубят някои полезни вещества по време на обработката. Освен това запазва оригиналния си вкус и аромат, който е по-богат и интензивен, което дава възможност да се използва в различни рецепти с естествена сладост и вкусови нюанси.
Сорт Криоло
Сортът какао Criollo се счита за кралица сред какаовите зърна, заради изключителното си качество и уникален вкус. Известен е със своите деликатни и сложни вкусови профили, които включват плодови и флорални нотки. Въпреки че представлява само малък дял от световното производство на какао, неговата рядкост и взискателно отглеждане го правят истинско съкровище за всички любители на качественото какао.
Не всичко, наречено какао, е какао
В Чехия и Словакия името какао е прието за всяка подсладена напитка с минимално съдържание на какао. Най-доброто какао идва от Перу, дар от цивилизацията на маите. Отглежда се в идеалните условия на тропически климат, което позволява на какаовото дърво (Theobroma cacao) да постигне отлично качество. Районът е известен с традиционните си методи на отглеждане, които включват органични техники и устойчиво земеделие, допринасящи за опазването на околната среда и местните екосистеми.
Възможности за използване на какао
За да приготвите проста вкусна напитка, смесете 2-3 супени лъжици какао с класическо краве или растително мляко. Ако е необходимо, можете да добавите и адаптогени като мака, ашваганда или женско биле. Можете също така да добавите какао към протеини, десерти или печене.
BIO сертификат CZ-BIO-001
Нашето Super cacao от Перу има BIO сертификат - производство на органично земеделие в ЕС/извън ЕС.
С покупката вие ще подпомогнете гори
Хранителни факти | на 100гр |
---|---|
Енергийна стойност | 1971 kJ / 471 kcal |
мазнини | 21 гр |
- от които наситени мастни киселини | 12,5 гр |
Въглехидрати | 46.75 g |
- от които захари | 0,5 гр |
Фибри | 32,5 g |
протеини | 23,8 g |
Натрий | 28 мг |
калций | 124,10 мг |
Желязо | 12 мг |
калий | 1360 мг |
Състав: 100% какао на прах Theobroma, сорт Criollo*. *продукт от биологично земеделие. Минимален срок на годност (партиден номер) на етикета.
Страна на произход: Перу
Дистрибутор: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава
Съхранение: Да се съхранява на сухо и хладно място и да не се излага на пряка слънчева светлина.
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!