BrainMax Vegan Omega 3, 2850 mg DHA & EPA, 275 ml Най-чистият източник на Омега 3, МЕГА доза DHA, Полифенолна защита, D3 & K2, 25 до 50 порции, 100% ВЕГАН
Code: 47286Related products
Product detailed description
Водораслите са най-добрият и чист източник на OMEGA-3 DHA и EPA
Забравете за конопеното семе и други растителни източници, от които е много трудно да се получи DHA, което е основно хранително вещество за здравето на мозъка и очите. Сега има масло от ВОДОРАСЛИ, отглеждано в затворена екосистема, така че не съдържа тежки метали и токсини. Можете да сте сигурни, че всички съставки в продукта са от растителен произход, без замърсители, токсини и богати на отлично усвоими омега-3 мастни киселини. Въпреки че алфа линоленовата киселина (ALA) може да се получи от семена от чиа или орехи, превръщането на ALA в EPA (ейкозапентаенова киселина) е максимум 9%, а DHA ( докозахексаенова киселина) дори под 1% ! Затова е по-добре да изберете морски водорасли.Те формират основната основа на хранителната верига. И точно водораслите рибите консумират и благодарение на тях впоследствие са богати на омега 3.В същото време те са естествен и устойчив източник на омега 3 мастни киселини. Те не само съдържат голямо количество DHA и EPA, но благодарение на естествените фосфолипиди, които съдържат, мастните киселини са отлично усвоими. Освен това водораслите са носители на хлорофил. Вещества, които подпомагат черния дроб в неговата детоксикационна дейност.
Защо да пиете рибено масло, когато можете да пиете масло от водорасли, с които се хранят рибите?
Може би не сте знаели, че рибите се хранят с водорасли, които са богати на омега 3 мастни киселини. Така че сте пропуснали стъпка и приемате добавки с омега 3 рибено масло. Оставете рибата да плува и преминете към необработено масло от ВОДОРАСЛИ, което съдържа много повече омега 3 мастни киселини от рибата и беше потвърдено през 2008 г., че е също толкова хранително като сьомгата. 4
Полифенол омега 3 защита срещу окисление
Недостатъкът на омега-3 мастните киселини е тяхната податливост на окисление. За да предпазим крехките Омега 3 мастни киселини DHA и EPA от окисление, сме смесили масло от водорасли с био зехтин Picual, богат на полифеноли и олеинова киселина. Тази полифенолна синергия ще гарантира не само защита срещу окисление, но и плавен процес в храносмилателния тракт. И най-важното, комбинацията от омега 3 и полифеноли от зехтин осигурява по-добро вграждане на омега 3 мастните киселини EPA и DHA в клетъчните мембрани. Висококачественото зехтин, когато е изложено на студ, има тенденция да образува капчици мазнина, които са видими с просто око през стъклото. Ако зехтинът се сгъсти и придобие млечен или мътен вид при излагане на студ, това е знак за качество и показва, че в ръцете ви е попаднал висококачествен зехтин.
Щадяща обработка и редовно тестване за тежки метали
BrainMax Vegan Omega произхожда от затворена екосистема, така че не съдържа тежки метали и токсини. Всички съставки в продукта са от растителен произход, без замърсители и токсини, но богати на лесно усвоими омега-3 мастни киселини. Процесът е силно контролиран с минимално излагане на топлина и отлична защита срещу окисляване.
- Веган Омега-3 от микроводорасли.
- Щадяща обработка – ниско излагане на топлина и кислород.
- Без отпадъци – оптимално използване на суровините.
- Без замърсители от околната среда.
- Устойчив източник на Омега-3.
- Веган продукт.
- Отличен вкус и аромат.
- Първокласна свежест на пазара с ниско съдържание на ТОТОX.
- Мин. 90% триглицериди.
- Без ГМО.
Как да разпознаем Омега-3 окислението
Тъй като омега 3 мастните киселини са много крехки и нестабилни, те са обект на разграждане във въздуха и при по-високи температури. Това се проявява чрез миризма на риба и храносмилателни проблеми като оригване на риба или дори диария. Не е нужно да се притеснявате за никое от тези неудобства с нашия продукт, защото ние сме защитили вече прясното масло от водорасли от окисление с полифеноли от органичен зехтин от Андалусия.
До 2850 mg DHA и EPA в една супена лъжица
Добавянето на докозахексаенова киселина, съкратено DHA, е много важно за нашето здраве. DHA е от съществено значение за нормалната мозъчна функция. Той е основен структурен компонент на мозъчната тъкан и влияе върху невропластичността, паметта и ученето. Важен е и за здравето на ретината . Дефицитът на DHA може да доведе до проблеми със зрението. Обратно, адекватните количества DHA могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания чрез понижаване на нивата на триглицеридите и кръвното налягане. DHA е особено важна за развитието на мозъка и очите при фетуси и малки деца. Добавянето на DHA по време на бременност и кърмене може да допринесе за по-доброто развитие на мозъка при децата. Някои проучвания показват, че DHA може да има благоприятен ефект върху психичното здраве, включително намаляване на симптомите на депресия.
Нашето тяло не може да произвежда DHA в достатъчни количества, така че трябва да се допълва от диетата. Тъй като знаем, че по-голямата част от населението има дефицит на DHA, ние избрахме щедра доза за максимален здравен ефект.
Одобрени здравни претенции според EFSA
EFSA, съкращение от European Food Safety Authority, е агенция на Европейския съюз, която предоставя независими научни съвети и комуникация относно рисковете, свързани с хранителната верига.
- DHA (>250 mg) допринася за поддържане на добро зрение.
- Витамин D допринася за поддържането на здрави зъби.
- Витамин D допринася за здравата мускулна активност.
- Витамин D допринася за поддържането на здраво състояние на костите.
- Полифенолите от зехтин (>20 g) допринасят за защитата на липидите в кръвта.
- DHA и EPA (>3 g) допринасят за поддържане на нормално кръвно налягане.
- Витамин D участва в процеса на делене на клетките.
- DHA и EPA допринасят за поддържане на правилното ниво на триглицеридите в кръвта.
- Замяната на наситени мазнини с ненаситени (олеинова киселина) може да понижи холестерола в кръвта.
DHA (>250 mg) допринася за поддържане на добро зрение
Витамин D допринася за поддържането на здрави зъби
Витамин D допринася за здравата мускулна активност
Полифенолите от зехтина (>20 g) допринасят за защитата на липидите в кръвта
DHA и EPA (>3 g) допринасят за поддържане на нормално кръвно налягане
Витамин D участва в процеса на делене на клетките
DHA и EPA допринасят за поддържане на правилното ниво на триглицеридите в кръвта
Замяната на наситени мазнини с ненаситени (олеинова киселина) може да понижи холестерола в кръвта
Одобрени здравни претенции според EFSA
- Витамин Е допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.
- Витамин D допринася за правилното усвояване на калция и фосфора.
- Витамин D допринася за поддържане на необходимото ниво на калций в кръвта.
- Бременни и кърмещи майки чрез употребата на DHA (>450 mg) подпомагат нормалното развитие на мозъка на плода , или кърмачета.
- Приемът на DHA (>100 mg) допринася за нормалното развитие на зрението на бебето до 1-годишна възраст.
- Бременни и кърмещи майки използват DHA (>450 mg) за подпомагане на нормалното развитие на зрението на плода, или кърмачета.
Витамин Е допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес
Витамин D допринася за правилното усвояване на калция и фосфора
Витамин D допринася за поддържане на необходимото ниво на калций в кръвта
Приемът на DHA (>100 mg) допринася за нормалното развитие на зрението на бебето до 1-годишна възраст
Бременни и кърмещи майки използват DHA (>450 mg) за подпомагане на нормалното развитие на зрението на плода, или кърмачета
Ефектът на омега-3 върху здравето на мозъка
Омега 3 есенциалните мастни киселини са сред най-важните хранителни вещества за целостта и работата на мозъка. От всички незаменими мастни киселини, омега-3 са най-разпространени в мозъка. Те са градивните елементи на мембраните на мозъка и нервните клетки. При недостиг на тези мастни киселини мозъкът ще използва всички налични мазнини, което не е оптимално решение за него.
- Омега-3 играят роля в комуникацията между мозъчните клетки.
- Те поддържат оптимални нива на най-важните невротрансмитери, включително допамин , серотонин, GABA, норепинефрин и ацетилхолин. Това поддържа психическото благополучие.
- Оптималното ниво на DHA е от решаващо значение за правилното развитие на детския мозък.
- Те повишават невропластичността на мозъка (способността на мозъка да се развива и променя чрез създаване на нови връзки, за да се адаптира към ученето и да обработва информация по-бързо. ) 1
- Предпазва от умствени упадъци и невродегенеративни заболявания. 2.3
- Той участва в правилната комуникация между невротрансмитерите.
Подпомага комуникацията на мозъчните клетки
Поддържа оптимално ниво невротрансмитери
DHA е от решаващо значение за правилното развитие на детския мозък
Предпазва от умствен упадък
Правилна комуникация между невротрансмитерите
Витамин D3 & K2 Vital Delta
Витамин D3 и K2 са абсолютно незаменими витамини за оптимизиране на здравето и имунитета, освен това те са мастноразтворими и от растителен произход . Витамин D3 се получава от бор, а витамин K2 от норвежката компания Kappa Bioscience идва от здравец . Заедно с омега-3 мастните киселини, те осигуряват правилното отлагане на калций в костите, силен имунитет, здрави кости, зъби и съдова система . В допълнение, според проучвания, витамин K2 Vital Delta е най-ефективният витамин K2 на пазара благодарение на технологията на капсулиране , която осигурява изключителна стабилност.
Днешният проблем: ПО-ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ОМЕГА 6 ОТ ОМЕГА 3!
Проблемът с модерните времена и западния начин на хранене е високият прием на омега-6 мастни киселини в сравнение с омега-3. Средният европеец има клетъчно съотношение на омега 3 към омега 6 1:15. Това означава, че за една част от омега 3 има 15 части от омега 6. Здравословното съотношение обаче започва от съотношение 1:5 и най-оптималното е 1:3. При съотношение 1:3 клетъчните мембрани функционират правилно и това се отразява в общото по-добро здраве на всички нива. Обратно, при съотношение 1:15 и повече, вътре в тялото се създава нездравословна среда и индивидът е много по-податлив на цивилизационни болести. Всичко това се дължи на лоша диета, базирана на висок прием на омега 6 от храната (пържени продукти, масла от растителни семена, продукти от селскостопански животни). Преди западната диета да достигне ескимосите, беше установено, че те имат клетъчно съотношение 1:2 и почти не страдат от никакви заболявания. Следователно целта ви трябва да бъде да ограничите приема на омега 6 и да увеличите приема на качествени омега 3.
ОМЕГА 3 за здраво сърце и съдова система
1. Намалява триглицеридите - Триглицеридите са клас мазнини, намиращи се в кръвта. По-голямата част от мастната тъкан на вашето тяло е под формата на триглицериди, които служат като източник на енергия. Проблемът възниква, когато ядем повече триглицериди, отколкото тялото ни може да използва . Омега-3 намаляват нивата им.
2. Регулират кръвното налягане - в резултат на понижаване на нивото на триглицеридите и увеличаване на производството на азотен оксид, молекула, която помага за отпускане и разширяване на кръвоносните съдове, омега 3 оптимизира нивото на кръвното налягане.
3. Действа като профилактика на атеросклерозата - запушване на кръвоносните съдове и значително изтъняване на съдовата стена, която след това се запушва на няколко места. Омега-3 мастните киселини спомагат за подобряване на функцията на вътрешната обвивка на кръвоносните съдове, тяхната функция и пропускливост.
Липсата на омега 3 мастни киселини може да причини:
Липсата на омега-3 мастни киселини уврежда когнитивните функции като паметта и скоростта на мислене. При децата потиска физическото и умственото развитие , а ниското ниво на DHA се свързва и със значително отслабване на имунитета . Може да има и спад в енергията, тъй като мастните киселини са много концентриран източник на енергия.
- Сърдечно-съдови здравословни проблеми.
- Липса на енергия.
- Проблеми със зрението.
- Отслабен имунитет.
- Намалени когнитивни способности (влошена концентрация и памет).
- Промени в настроението.
- Проблеми с психичното здраве.
- Студени крайници.
- Кожни проблеми.
Сърдечно-съдови здравословни проблеми.
Липса на енергия.
Проблеми със зрението.
Намалени когнитивни способности (влошена концентрация и памет).
Промени в настроението.
Проблеми с психичното здраве.
Студени крайници.
Кожни проблеми.
Всичко опира до съотношението на приема на ОМЕГА 3 и ОМЕГА 6
За да могат нашите клетъчни мембрани да функционират правилно. Това означава пропускане на хранителни вещества и отпадъци навън, тогава мембраните им трябва да са пропускливи. Следователно клетъчното съотношение на омега 3 и 6 за предпочитане трябва да бъде под нивото 1:5, оптимално 1:3, но европейският стандарт за съжаление е на ниво 1:15. Рибеното масло попада в полезрението на учените благодарение на ескимосите, които са имали голямо количество EPA и DHA мастни киселини в диетата си и в същото време не са страдали от обичайните болести на цивилизацията като инсулт, инфаркт или диабет тип 2. Проблемът днес обаче е прекомерният прием на ОМЕГА 6 и това трябва да се компенсира с по-висока доза Омега 3. Така че, ако изядете например пакет чипс с 30 г омега 6, трябва да приемете с него и 10 г омега 3 мастни киселини.
Дозировка
1 супена лъжица (11 ml) дневно. Приемайте с храна.
съставки | Съдържание | PKП* |
---|---|---|
Масло от водорасли Schizochytrium sp. | 4 ml | ** |
от общите Омега 3 | 2850 mg | |
от които DHA | 2782 mg | ** |
от които EPA | 30 mg | ** |
БИО зехтин | 7 ml | ** |
от които омега 9 | 4938 mg | ** |
от които полифеноли | 5,4 mg | ** |
Витамин Е (токофероли) | 13,8 mg | 115% |
Витамин D3 веган (от бор) | 20 mcg / 800 IU | 400% |
Витамин K2 като MK-7 (от K2 VITAL® DELTA 1% MCT масло) | 20 mcg | 26,6% |
* % от дневната референтна стойност на дохода ** дневната референтна стойност на дохода не е установена |
С покупката вие ще подпомогнете гори!
1. WU, Aiguo, Zhe YING и Fernando GOMEZ-PINILLA. Диетичната добавка DHA подобрява ефектите от упражненията върху синаптичната пластичност и когнитивните способности . 2011 г.
2. ГУСТАФСОН, Дебора Р., К. БЕКМАН, Н. СКАРМЕАС, Й. СТЕРН, ДЖ. Д. МАНЛИ, Р. МАЙЮКС и И. ГУ. Диетични мастни киселини и риск от болестта на Алцхаймер и свързаните с нея деменции: Наблюдения от проекта за стареене на Washington Heights-Hamilton Heights-Inwood Columbia (WHICAP) . 2020 г.
3. ТОМАС, J, CJ ТОМАС, J RADCLIFFE и CITSIOPULOS. Омега-3 мастни киселини в ранната превенция на възпалителни невродегенеративни заболявания: Фокус върху болестта на Алцхаймер . 2015 г.
4. АРТЕРБЪРН, Линда М, Хари А. ОКЕН, Айлийн БЕЙЛИ ХОЛ, Жаклин ХАМЪРСЛИ, Кони Н. КУРАТКО и Джеймс П. ХОФМАН. Капсули с масло от водорасли и варена сьомга: хранителни еквивалентни източници на докозахексаенова киселина . 2008 г.
съставки: Масло от водорасли (Schizochytrium sp.), от които общо Омега 3, от които DHA, от които EPA, БИО зехтин, от които олеинова киселина, от които Омега 9, от които полифеноли, Витамин Е (токофероли), Витамин D3 веган (от бор), витамин K2 като MK-7 (от K2 VITAL® 1% MCT масло).
Производител: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava.
Съхранение: На сухо и тъмно място. След отваряне съхранявайте в хладилник и използвайте до 30 дни.
Забележка: Да се съхранява на недостъпно за деца място! Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Препаратът не е предназначен като заместител на разнообразното хранене. Следвайте здравословен начин на живот.
Опаковка: 275 мл.
Additional parameters
Category: | Brainmax |
---|---|
За решаване на индивиди: | Здраве на мозъка, памет, концентрация, Имунитет, Сърце, кръвоносни съдове и кръвно налягане, Стави и мускулно-скелетна система |
Размер на пакета: | 275 мл |
Тип: | Омега 3 |
форма: | течност |
Be the first who will post an article to this item!