BrainMax Women Beauty Protein, протеин за жени с колаген, кератин и витамини, 1000 g// EXP. Най-висококачествен естествен суроватъчен протеин с първокласен колаген Naticol® и други съставки, 28 порции, хранителна добавка//EXP. 11/2024 г
Code: 62715/PANRelated products
Product detailed description
Комплексен протеин за поддържане на женската красота
Сместа от натурални съставки е специално формулирана, за да поддържа женското здраве и красота. Съдържа патентования рибен колаген Naticol® , който се характеризира с отлична абсорбция и е известен със способността си да хидратира и изсветлява кожата, косата и ноктите, което също е научно подкрепено от няколко проучвания . 1,3,4 Кератинът също играе важна роля , която е от съществено значение за поддържането на здрава, силна коса , а заедно с биотина , който поддържа младежкия вид на кожата , тази комбинация ефективно поддържа женската красота. Подпомага производството на собствен колаген в организма. Комплексът допринася и за минимизиране и образуване на бръчки . BrainMax Women Beauty Protein е най-добрият избор за съвременната жена, която иска да изглежда и да се чувства страхотно.
3 в 1 решение за красота и здраве на жената
Благодарение на внимателно подбрания състав, вече не е необходимо да купувате протеин и колаген отделно и да се занимавате с добавяне на кератин и биотин - Всичко е включено в ефективни дози, подкрепени от проучвания. С нашия Women Beauty Protein вие получавате всичко необходимо за вашата красота и здраве в едно, на по-малко от половината цена. Уникалният продукт съчетава предимствата на ключови съставки в една ефективна , цялостна грижа, която е идеална за ежедневна употреба. Създаден специално за нуждите на женското тяло, той подпомага здравето на кожата , укрепването на косата и ноктите, като същевременно спомага за поддържане на мускулната сила, цялостната жизненост и намаляване на телесните мазнини. Благодарение на това се създава естествено решение за красота, което при редовна употреба заедно с BrainMax Beauty Bomb носи по-дълготрайни резултати от много по-скъпите инвазивни процедури.
Какво прави Naticol по-добър? ® от обикновените колагени?
Има няколко проучвания, разглеждащи Naticol® рибен колаген и неговите ефекти. Едно проучване, публикувано в "Juniper Online Journal of Case Studies", установи, че дори ниска доза от 2,5 g рибен колаген Naticol® може значително да намали признаците на стареене на кожата при зрели жени. Това проучване се фокусира върху бръчките, фините линии и сухотата на кожата. Доказано е, че Naticol® може да има положителен ефект върху поддържането на тонуса, еластичността и хидратацията на кожата , което е особено важно за стареещата кожа, при която синтезът на колаген намалява всяка година след 25-годишна възраст. Друго клинично проучване показа, че редовната употреба на само 2,5 g Naticol® дневно в продължение на 12 седмици подобрява еластичността на кожата и видимо намалява появата на бръчки. Само след 8 седмици употреба можете да забележите не само по-гладка и еластична кожа, но и нейното сияние. Друго двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване разглежда 95 здрави жени на средна възраст 56 години. Те са използвали редовно 2,5 g рибни колагенови пептиди Naticol® в продължение на 12 седмици. През 12-та седмица от проучването беше отбелязано, че повече от 70% от жените, които приемат 2,5 грама Naticol® дневно, виждат подобрение на бръчките си. В допълнение, приблизително 60% от тези жени са имали значително подобрение на бръчките около устата. През 12-та седмица от употребата на 2,5 грама Naticol® на ден беше отбелязано значително стягане на кожата от външната страна на предмишницата. За разлика от това, не са отбелязани значителни промени в групата на плацебо по време на проучването. Всяка доза съдържа 3 g рибен колаген .
- Научно доказан ефект.
- Само 2,5 g спомага за значително намаляване на признаците на стареене на кожата .
- Видимо намалява появата на бръчки.
- Помага за озаряване и изглаждане на кожата.
- Съдържа повече от 99% чист протеин .
Кератин за здрава коса и нокти
Кератинът е основен структурен протеин, който играе ключова роля за здравето на женската коса. Структурата му осигурява здравина и еластичност на косъма , което е от съществено значение за устойчивостта му на увреждане . Когато косата е богата на кератин, тя е по-силна, по-малко податлива на накъсване и накъсване . Кератинът спомага и за поддържането на гладка повърхност на кутикулата на косъма, което предпазва от заплитане и улеснява разплитането. Тази гладка повърхност също отразява повече светлина, придавайки на косата естествен блясък.
Ползи от вътрешното използване на кератин:
- Кератинът се абсорбира в кръвния поток и се разпространява във всички части на тялото, включително косата и ноктите.
- Резултатите са по-дълготрайни.
- По-комплексен ефект върху косата, ноктите и кожата.
- Подхранва косата отвътре.
Колаген от говеждо месо за благоприятен ефект върху кожата
Един систематичен преглед и мета-анализ на 26 рандомизирани контролирани проучвания с 1721 пациенти оценяват ефектите от добавянето на хидролизиран колаген върху хидратацията и еластичността на кожата. Това проучване потвърждава, че хидролизираният колаген може да има благоприятен ефект върху хидратацията и еластичността на кожата, като по този начин спомага за намаляване на признаците на стареене на кожата. Друго проучване за ефектите от добавките с хидролизиран колаген върху стареенето на кожата. Този анализ показа, че приемането на хидролизиран колаген в продължение на 90 дни е ефективно за намаляване на стареенето на кожата чрез намаляване на бръчките и подобряване на еластичността и хидратацията на кожата. Проучването потвърди значителни подобрения в хидратацията и еластичността на кожата в сравнение с плацебо. Тези открития показват, че хидролизираният колаген може да има благоприятен ефект върху здравето и външния вид на кожата. 6 Всяка порция съдържа 5,1 g телешки колаген, хранен с трева.
Може ли биотинът да помогне за растежа на косата?
Комбинацията от биотин и кератин може да осигури цялостна грижа за косата, кожата и ноктите. Биотинът е ключов витамин за поддържане на здрави коса, кожа и нокти . През 2017 г. това беше потвърдено и от проучване, при което биотин се дава на хора, които имат патологични проблеми с растежа на косата и качеството на ноктите. Проучването потвърди, че тези хора са се подобрили след прилагане на биотин. 1
Нативен млечен протеин от свободно отглеждани крави
Неденатурираният естествен суроватъчен протеин е студено получен директно от прясно краве мляко от свободно отглеждани, хранени с трева крави , които идват от контролирано европейско развъждане . За разлика от обикновените протеини, млякото се подлага само на една лека пастьоризация (обикновено се пастьоризира два пъти). Процесът на микрофилтрация протича при много ниска температура (до 10°C) , при която протеинът задържа имуноглобулини и ензими. Той е по-смилаем , добре усвоим и преди всичко има по-добро оползотворяване на съдържащите се протеини. Благодарение на нежния и директен метод на обработка от прясно мляко, връзките между аминокиселините не се прекъсват и като цяло протеинът съдържа по-висока концентрация на аминокиселини, особено проанаболния левцин.
Научно доказано: Високият прием на протеини подпомага намаляването на теглото !
Изследванията с акцент върху високия прием на протеини са доказали неговия ефект върху намаляването на теглото и мазнините 3 . Няколко проучвания са установили, че увеличаването на приема на протеини насърчава загубата на тегло. Проведено е шестмесечно проучване 4, включващо 15 мъже и 50 жени с наднормено тегло или затлъстяване. Групата с високо съдържание на протеини е загубила средно 43% повече мазнини от групата с високо съдържание на въглехидрати. Друго проучване, публикувано в списанието Nutrients, установи, че диета с високо съдържание на протеини е по-добра за загуба на мазнини, отколкото диета с нисък гликемичен индекс. Проучванията показват също, че протеинът може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар , намалявайки апетита и глада, което може да доведе до преяждане. 5 Това е така, защото тялото усвоява протеините по-дълго, което помага да се поддържа усещането за ситост за по-дълъг период от време. Това също намалява чувствата, които могат да ни накарат да ядем нездравословни храни, което води до внезапно повишаване на кръвната захар.
Какъв е термичният ефект и защо протеинът е важен за отслабването?
Протеините имат висока калоричност. Това означава, че тялото трябва да изразходва повече енергия, за да ги смила. И по-висок разход на енергия = по-бърза загуба на тегло. За да дадем конкретен пример: ако трябва да ядете телешка пържола , която има 250 калории , можете да очаквате тялото ви да изгори приблизително 50 до 75 калории, само за да я смила. Това обаче е само груба оценка и действителното количество изгорени калории може да варира в зависимост от редица фактори, включително вашия индивидуален метаболизъм. Проучванията показват , че по-високият прием на протеини повишава термогенния ефект (смилането им изисква повече енергия), а също така повишава чувството за ситост. Това води до намаляване на телесното тегло и мазнините . Освен това протеинът е по-засищащ от мазнините или въглехидратите, което води до цялостен по-нисък прием на калории . 1.2
Устойчивост и хуманно отношение към животните
Ние не сме безразлични към околната среда и затова държим на добрите условия за живот на животните . Както отглежданите в стопанства, така и дивите риби се използват за рибен колаген Naticol® за защита на морската екосистема. Освен това рибите се избират от различни географски райони, което ограничава въздействието върху отделните риболовни зони. Гамата Naticol® се предлага със сертификат Friend of the Sea® , престижен етикет за устойчивост. Що се отнася до колагена от говеждо месо, хранено с трева, и млякото за производство на протеини, то се получава от говеда, отглеждани на свободни пасища. Това етично поведение на животните гарантира, че говедата живеят в естествени условия и ядат трева. Този метод на отглеждане не само поддържа здравето и благосъстоянието на животните , но също така гарантира по-високо качество.
Разликата между нативния суроватъчен протеин и обикновен "сирене" суроватъчен протеин
Native Whey Protein е студено произведен директно от прясно мляко от крави, хранени на пасища, хранени с трева. Докато "сиренето" суроватъчен протеин се прави от сирене, по-точно от вторичен продукт от производството на сирене, суроватка. Следователно конвенционалният суроватъчен протеин е по-преработена храна в сравнение с естествения протеин и по време на производствения процес аминокиселините и полезните вещества се разграждат, тъй като млякото трябва първо да се пастьоризира чрез нагряване, след това сиренето се произвежда при по-високи температури и в последния етап от производството, суроватката, получена от сирене за производство на суроватъчен протеин. Докато при естествения протеин се извършва само една пастьоризация в началото по време на производството на мляко и след това чрез филтриране директно от млякото внимателно при ниски температури, той получава естествен суроватъчен протеин , без да разгражда крехките връзки между аминокиселините . Полученият продукт е протеин с изключително качество, чист и много добре усвоим и смилаем от организма. Нативният протеин се характеризира с по-висока концентрация на аминокиселини ( 7 g BCAA на доза ) и полезни за организма вещества ( лактоферин , имуноглобулин ). Нативният протеин е хайверът сред протеините. Проучванията показват, че естественият суроватъчен протеин повишава концентрацията на аминокиселини в кръвта повече от обикновения суроватъчен протеин или мляко, което може, просто казано, да увеличи времето, необходимо на тялото да изгради мускули.
Нежно производство на протеин от нативна суроватка
Една от причините, поради които естествената суроватка се представя толкова добре по отношение на съдържанието на протеин и усвоимостта, е производственият процес. Нативният суроватъчен протеин се пастьоризира само веднъж , докато суроватъчният протеин се пастьоризира два пъти. Това може да доведе до денатурация (увреждане) на протеините и в допълнение, производството на нативен суроватъчен протеин се извършва чрез процес на студена микрофилтрация (температура до 10°C) . Просто казано, може да се каже, че производството на нативен суроватъчен протеин е толкова нежно, че протеинът запазва както количеството протеин, така и по-голямо количество аминокиселини.
Вместо изкуствени подсладители – инулин
Често срещан проблем не само с протеина, но и с други хранителни добавки е вкусът. Това често се изпреварва от сукралозата. Изкуствен подсладител, който оказва негативно влияние върху здравето ни. Въпреки че сукралозата се произвежда от захар, тя не е естествен продукт. Сукралозата се произвежда чрез многоетапен, патентован химичен процес. 7
Проучване от 2020 г. на изследователи на Yale Cell Metabolism установи, че консумацията на подсладени със сукралоза напитки в продължение на 10 дни намалява инсулиновата чувствителност при здрави индивиди. Авторите на изследването също отбелязват, че това, което е особено тревожно, е, че метаболитните промени са последвали за толкова кратък период от време. 7
- Увеличава риска от инсулинова резистентност и диабет тип II. тип.
- Увеличава риска от храносмилателни проблеми.
- Той променя здравето на червата и уврежда стомашно-чревния тракт.
- Той убива полезните пробиотични бактерии в нашите черва.
- При нагряване образува токсични съединения.
- Може да доведе до наддаване на тегло.
Дозировка
Смесете 1 лъжица (35 g) с 200 ml вода или мляко . Вземайки предвид дневния прием на протеини, приемайте 1-3 порции на ден. Може да се използва не само след тренировка, но и при приготвяне на каша за закуска, смутита или дори при печене за обогатяване на класически хлебчета и десерти с ценни протеини.