Черни чайове
На целия свят чаят е вторият по консумация напитка след водата. Всички различни видове чай произхождат от същото растение - Camellia Sinesis. Различните начини за бране и обработка на растението произвеждат различни видове чай, един от които е черният чай.
Зреещият чай Пу Ер определено се явява като един от най-известните китайски чайове. Не е наречен по мястото на произход, а по град Пуер в провинция Юнан. Началният материал за създаването наshu (тъмен) или sheng (зелен, зреещ) puerhu е Маоча – набраздени листа, в които е спряна въздействащата оксидация, и които след това се свиват, сушат и сортират в няколко групи в зависимост от качеството.
При създаването наsheng Pu Erhu Маоча се пари и пресова в желаната форма и се оставя да узрява при подходящи условия.Shu Pu Erh е създаден с цел имитиране на вече узрели шен Пу Ер и листата тук преминават през процес на изкуствено управлявана ферментация, нареченWu Dui. Продължителността на този процес варира от 1 до 3 месеца. Накрая листата се натоварват, парят и пресоват. Най-често Пу Ер се пресова във формата на тортички, гнезда или тухли, но може да се закупи и като разсипен чай.