CountryLife - Елда, белена, БИО, 500гр *CZ-BIO-001 сертификат
Code: 98872Related products
Product detailed description
CountryLife - Елда белена с градушка БИО
Изберете елда, когато искате консистенцията на отделни зърна, например когато приготвяте гарнитура или ако искате да добавите структура към храната. Елдата е естествено безглутенова псевдозърнена култура, която има несъмнен, леко орехов вкус. Употребата е универсална, подходяща както за сладко, така и за солено.
Ореховият му вкус придава ново измерение на всички ястия. Намира място в сладки и солени рецепти. Където използвате кус-кус или ориз, запечен със зеленчуци и на кубче гъби. Напълнете чушките с него и никой няма да стане от масата. И сладък пудинг с плодове и ядки! Не можете да устоите на това.
Елдата дойде при нас от Азия, през 12 век е пренесена в Европа от "езическите" племена на татарите по време на техните набези, благодарение на които получи името си.В рамките на няколко века, подобно на просото, тя се издига сред основните култури, които са се яли у нас.Както просото се приготвяло предимно под формата на каша, брашното от елда се използвало за приготвяне на палачинки и хляб.През 18 век и двете култури отстъпили място на пшеницата и ръжта.
Заедно с киноата и амаранта, елдата се класифицира като псевдозърнени култури - в храненето на хората те имат същата употреба като зърнените култури, но ботанически принадлежат към различни групи. Всички псевдозърнени култури са естествено без глутен.
Съвет: Замразете сварения гриз, след което можете да добавяте по малко към супи, каши...
Използвайте:
- като гарнитура - където и да използвате ориз или кус-кус
- Печено ястие тип Куба - приготвя се с гъби, майорана, чесън
- печена елда със зеленчуци
- сладки пудинги - смесете сварена елда с плодове, добавете ядки, подсладете със сироп, покрийте с растителна алтернатива на сметаната и изпечете
- смеси за плънка - пълнени чушки, зелеви листа, домати, тиквички или патладжан; смесете сварена елда с пържен лук, задушени зеленчуци и настъргано тофу, подправете, напълнете със зеленчуци и запечете
- ризото - отлично се съчетава с кръглозърнест ориз
- в супи - или го сварете в супата, или го добавете предварително сварен, добър е например в картофен чипс, кулайда, но също и в бульони и доматен сос
- в зеленчукова салата - с добавяне на сварена елда обогатявате салатата и можете да я сервирате като основно ястие
- спредове
- тортени тела - сварете елдата в зеленчукова напитка и я оставете да стегне във форма за кекс
- гранола за закуска - изплакнете елдата и я оставете да кисне една нощ във вода, на следващия ден я изплакнете отново и я отцедете добре, добавете любимите си ядки, сушени плодове, семена, канела или рожков на прах, малко зехтин и подсладете със сироп на вкус, изпечете сместа при непрекъснато разбъркване 1 час във фурната при 110 °C, изсушете суровата версия за 10 часа в сушилня, сервирайте с био кисело мляко или напитка на растителна основа
Потребителите, които се интересуват от органично земеделие и устойчива земеделска система, ще оценят този продукт. Органичните храни винаги преминават през система от проверки и сертифициране, което гарантира тяхното качество и им позволява да носят този етикет.
съставки
Сее се елда*. Може да съдържа следи от глутен, фъстъци, соя, ядки и сусам.. *продукт от контролирано биологично земеделие
Съхранение
Да се съхранява при температура до 25 °C и относителна влажност на въздуха до 70%.
Хранителна информация за 100 гр
Енергийна стойност 1,353 kJ / 318 kcal | |
---|---|
мазнини: | 1,7 g |
от които наситени мастни киселини: | 0,7 гр |
Въглехидрати: | 71 гр |
от които захари: | 0,3 гр |
Фибри: | 4,9 g |
Протеини: | 9,8 g |
Сол: | 0,00 гр |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!