Ферментирали и консервирани храни
Ферментиралите храни са изключително полезни за цялостното ни здраве. По време на процеса на ферментация, с помощта на ензими, протича млечно-кисела ферментация, което води до увеличаване на броя на пробиотичните бактерии. Благодарение на това ферментиралите храни са благоприятни за добро храносмилане, поддържат здравето на храносмилателния тракт и запазват витамините и минералите, като по този начин оказват положителен ефект върху имунната система.
Освен това тук ще намерите и морски риби, които са най-добрият източник на омега-3 мастни киселини. Те поддържат мозъка и сърцето в добро състояние. Сред най-добрите видове риба са риба тон, сардини и сьомга. Освен това те са богати на калций и фосфор и са отличен източник на минерали като желязо, цинк, йод, магнезий и калий.