Кефир BrainMax Pure Milk, на зърна, БИО, 1 гр *CZ-BIO-001 сертификат

Code: 46565
BIO Без глутен
лв21,65
В момента не е налично
The item has been sold out…

Млечният кефир са малки, почти прозрачни зърна, които смесени с вода и малко захар се превръщат в висококачествена пробиотична напитка. Кефирът е лесен начин за допълване на здравословни пробиотични щамове, като същевременно правите вкусна напитка, идеална за лятното време. Можете да го пиете всеки ден, за да поддържате здравето на червата . В същото време имате контрол върху производството и правилното му съхранение.

Detailed information

Тестваме това, което продаваме
Тестваме това, което продаваме
Проверяваме високото качество на продуктите
Проверена компания
Проверена компания
6 години на пазара в 7 страни
Безплатна доставка
Безплатна доставка
При покупка над 160 BGN
Бърза експедиция
Бърза експедиция
Продуктите наистина са на склад

Product detailed description

Млечен кефир пълен с пробиотици у дома

Кефирът е ферментирала напитка, където с помощта на млечна ферментация се създават пробиотични култури, полезни за нашия храносмилателен тракт . За да се възползва храносмилателната ни система от млечния кефир обаче, е много важна неговата свежест. Ето защо вече можете сами да си направите кефир и да контролирате както производството, така и съхранението , което е най-добре в стъклена бутилка без излишна пластмаса.

млечен кефир
приготвяне на млечен кефир

Какво е ферментация?

Ферментацията е процес, при който ферментацията се извършва с помощта на пробиотични щамове и малко захар . По време на процеса живите култури консумират захар и създават органични киселини, газове и алкохол . Традиционно ферментацията се използва не само за млечни продукти, но и за зеленчуци (кисело зеле, кимчи) ​​и други храни. Ферментацията създава пробиотични щамове , които са незаменими за хората и са от полза не само за нашия чревен микробиом , но също така укрепват имунната система . Какво ще кажете за използваната захар? K етерните кристали метаболизират захарта като част от процеса на ферментация. Така че не е нужно да се притеснявате, че с консумацията на воден кефир си вредите, добавяйки захар. Въпреки това водният кефир има леко сладък вкус и е леко газиран , което също е резултат от ферментация .

Пробиотиците и ефектът върху здравето

  • Ще поддържа здравето на чревната лигавица.
  • Оптимизира чревния микробиом.
  • Ще подпомогне по-доброто храносмилане.
  • Ще допринесе за по-силен имунитет.
  • Ще подобри усвояването на витамините.
  • Профилактика на чревни заболявания

Подготовка на кристали за последващ кефир

За да активирате кефирните зърна, е необходима малко захар, която да подпомогне растежа им. Можете да използвате нерафинирана тръстикова захар, тъй като е богата на минерали, или да комбинирате захарта в съотношение 25 г бяла захар и 5 г кафява захар . Когато приготвяте самия кефир, вече можете да използвате класическа бяла захар от цвекло.

Приготвяне на млечен кефир

Млечният кефир обикновено ферментира 24 часа , но ако млякото не е ферментирало дори след един ден, можете да го оставите до 48 часа . Ако след един ден кефирът вече се е отделил от млякото и е твърде кисел за вкуса ви , можете да го оставите да ферментира за по-кратко време .

съставки: Дехидратирани млечни кефирени зърна*. *продукт от биологично земеделие.

Произход: България

Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава

Съхранение: Съхранявайте неотворен продукт на хладно и сухо място. Веднъж отворени, зърната трябва да се използват незабавно за активиране. Съдържа мляко . Ферментиралите продукти могат да съдържат следи от алкохол и хистамин. При бременност, кърмене или даване на кефир на деца се консултирайте с лекар.

Тегло: 1гр

Additional parameters

Category: Brainmax
За решаване на индивиди: Здраве на червата и храносмилането
Размер на пакета: 1 гр
Тип: смес
форма: Рохава смес
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: