Кефир BrainMax Pure Milk, на зърна, БИО, 1 гр *CZ-BIO-001 сертификат
Code: 46565Related products
Product detailed description
Млечен кефир пълен с пробиотици у дома
Кефирът е ферментирала напитка, където с помощта на млечна ферментация се създават пробиотични култури, полезни за нашия храносмилателен тракт . За да се възползва храносмилателната ни система от млечния кефир обаче, е много важна неговата свежест. Ето защо вече можете сами да си направите кефир и да контролирате както производството, така и съхранението , което е най-добре в стъклена бутилка без излишна пластмаса.
Какво е ферментация?
Ферментацията е процес, при който ферментацията се извършва с помощта на пробиотични щамове и малко захар . По време на процеса живите култури консумират захар и създават органични киселини, газове и алкохол . Традиционно ферментацията се използва не само за млечни продукти, но и за зеленчуци (кисело зеле, кимчи) и други храни. Ферментацията създава пробиотични щамове , които са незаменими за хората и са от полза не само за нашия чревен микробиом , но също така укрепват имунната система . Какво ще кажете за използваната захар? K етерните кристали метаболизират захарта като част от процеса на ферментация. Така че не е нужно да се притеснявате, че с консумацията на воден кефир си вредите, добавяйки захар. Въпреки това водният кефир има леко сладък вкус и е леко газиран , което също е резултат от ферментация .
Пробиотиците и ефектът върху здравето
- Ще поддържа здравето на чревната лигавица.
- Оптимизира чревния микробиом.
- Ще подпомогне по-доброто храносмилане.
- Ще допринесе за по-силен имунитет.
- Ще подобри усвояването на витамините.
- Профилактика на чревни заболявания
Ще поддържа здравето на чревната лигавица
Оптимизира чревния микробиом
Ще подпомогне по-доброто храносмилане
Ще подобри усвояването на витамините
Профилактика на чревни заболявания
Подготовка на кристали за последващ кефир
За да активирате кефирните зърна, е необходима малко захар, която да подпомогне растежа им. Можете да използвате нерафинирана тръстикова захар, тъй като е богата на минерали, или да комбинирате захарта в съотношение 25 г бяла захар и 5 г кафява захар . Когато приготвяте самия кефир, вече можете да използвате класическа бяла захар от цвекло.
1. Сипете зрънцата кефир в 100 мл мляко.
2. Оставете да ферментира за 24 часа. (разбъркайте внимателно след 12 часа).
3. След 24 часа прецедете през цедка и изплакнете зърната с хладка вода.
5. Зърната са напълно активирани, след като 200 мл мляко ферментират в кефир.
Приготвяне на млечен кефир
Млечният кефир обикновено ферментира 24 часа , но ако млякото не е ферментирало дори след един ден, можете да го оставите до 48 часа . Ако след един ден кефирът вече се е отделил от млякото и е твърде кисел за вкуса ви , можете да го оставите да ферментира за по-кратко време .
1. Поставете активираните кефирни зърна в съда, в който ще ферментират.
2. Налива се прясно мляко (600 мл) и се оставя да втасва 24 часа на стайна температура. Контейнерът трябва да може да се затваря или да се покрие с кърпа.
3. Прецедете внимателно през цедка и айранът е готов. За по-нататъшна подготовка просто поставете зърната обратно в чист съд и ги покрийте с мляко.
съставки: Дехидратирани млечни кефирени зърна*. *продукт от биологично земеделие.
Произход: България
Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава
Съхранение: Съхранявайте неотворен продукт на хладно и сухо място. Веднъж отворени, зърната трябва да се използват незабавно за активиране. Съдържа мляко . Ферментиралите продукти могат да съдържат следи от алкохол и хистамин. При бременност, кърмене или даване на кефир на деца се консултирайте с лекар.
Тегло: 1гр
Additional parameters
Category: | Brainmax |
---|---|
За решаване на индивиди: | Здраве на червата и храносмилането |
Размер на пакета: | 1 гр |
Тип: | смес |
форма: | Рохава смес |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!