Уведомяваме ви, че поради критична ситуация с наводненията може да се стигне до забавяне на доставката на вашите поръчки. Извиняваме се за евентуалните неудобства.

Кефир BrainMax Pure Water, на зърна, БИО, 5 гр *CZ-BIO-001 сертификат

Code: 46562
лв23,31
В момента не е налично
The item has been sold out…

Кефирните зърна са живи колонии от пробиотични бактерии, протеини и липиди . Ако кристалите имат захар за хранене и правилната температура, те се размножават бързо и създават вкусна напитка с много здравословни бактерии. Кефирните зърна се използват, за да можете да правите кефир у дома и по този начин да си осигурите отлична пенлива пробиотична напитка по всяко време. Водният кефир е жива култура за многократна употреба за производство на воден кефир , която първо трябва да се активира и след това можете да пиете ултраздравословна пробиотична напитка, когато пожелаете. Нужни са ви само малко захар, с която се хранят пробиотичните бактерии и малко търпение.

Detailed information

Тестваме това, което продаваме
Тестваме това, което продаваме
Проверяваме високото качество на продуктите
Проверена компания
Проверена компания
6 години на пазара в 7 страни
Безплатна доставка
Безплатна доставка
При покупка над 160 BGN
Бърза експедиция
Бърза експедиция
Продуктите наистина са на склад

Product detailed description

Освежаване пълно с пробиотици у дома

BrainMax Pure Kefir grains се използват за приготвяне на домашен кефир без млечен компонент. От уюта на вашия дом можете лесно да приготвите вкусна освежаваща напитка, която също е богата на пробиотични бактерии , които поддържат не само храносмилането, но и баланса на чревния микробиом , който е ключов за цялостното здраве. Приготвянето му е изненадващо просто - просто покрийте кефирените зърна с вода, добавете захар и оставете да ферментира . Водният кефир представлява алтернатива за тези, които не искат да консумират млечни продукти и все още допълват изключително важните пробиотици .

вода кефир зърнен продукт
вода кефирени зърна

Какво е ферментация?

Ферментацията е процес, при който ферментацията се извършва с помощта на пробиотични щамове и малко захар . По време на процеса живите култури консумират захар и създават органични киселини, газове и алкохол . Традиционно ферментацията се използва не само за млечни продукти, но и за зеленчуци (кисело зеле, кимчи) ​​и други храни. Ферментацията създава пробиотични щамове , които са незаменими за хората и са от полза не само за нашия чревен микробиом , но също така укрепват имунната система . Какво ще кажете за използваната захар? K етерните кристали метаболизират захарта като част от процеса на ферментация. Така че не е нужно да се притеснявате, че с консумацията на воден кефир си вредите, добавяйки захар. Въпреки това водният кефир има леко сладък вкус и е леко газиран , което също е резултат от ферментация .

Пробиотиците и ефектът върху здравето

  • Ще поддържа здравето на чревната лигавица.
  • Оптимизира чревния микробиом.
  • Ще подпомогне по-доброто храносмилане.
  • Ще допринесе за по-силен имунитет.
  • Ще подобри усвояването на витамините.
  • Профилактика на чревни заболявания

Подготовка на кристали за последващ кефир

За да активирате кефирните зърна, е необходима малко захар, която да подпомогне растежа им. Можете да използвате нерафинирана тръстикова захар, тъй като е богата на минерали, или да комбинирате захарта в съотношение 25 г бяла захар и 5 г кафява захар . Когато приготвяте самия кефир, вече можете да използвате класическа бяла захар от цвекло.

Приготвяне на кефир

1. Изберете подходящ съд, определено е по-добре да изберете стъклена бутилка.

2. Сложете зрънца воден кефир в бутилката и напълнете с прясна, за предпочитане нехлорирана вода и добавете захар.

3. Отворете леко горния капак на буркана, за да позволите въздушния поток , необходим за ферментацията. Оставете на стайна температура за около 1-2 дни.

4. Когато първичният процес на ферментация приключи (след приблизително 1-2 дни). Махнете горната капачка и прецедете кефира в стъклен съд/бутилка, докато зърната остават в чашата.

5. След като прецедите кефира, можете да добавите малко плодов сок или да изстискате пресен цитрусов сок във водния кефир. Може да затворите бутилките и да ги оставите в хладилника до следващия ден за втората ферментация.

ВНИМАНИЕ: По време на ферментацията в бутилката се създава налягане и тя трябва да се отваря 1-2 пъти на ден. Използвайте само здрави чаши за приготвяне.

съставки: Дехидратирани млечни кефирени зърна*. *продукт от биологично земеделие.

Произход: България

Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава

Съхранение: Съхранявайте неотворен продукт на хладно и сухо място. Веднъж отворени, зърната трябва да се използват незабавно за активиране. Ферментиралите продукти могат да съдържат следи от алкохол и хистамин. При бременност, кърмене или даване на кефир на деца се консултирайте с лекар.

Тегло: 5 гр

Additional parameters

Category: Brainmax
За решаване на индивиди: Здраве на червата и храносмилането
Размер на пакета: 50 гр
Тип: смес
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: