Кефир BrainMax Pure Water, на зърна, БИО, 5 гр *CZ-BIO-001 сертификат
Code: 46562Related products
Product detailed description
Освежаване пълно с пробиотици у дома
BrainMax Pure Kefir grains се използват за приготвяне на домашен кефир без млечен компонент. От уюта на вашия дом можете лесно да приготвите вкусна освежаваща напитка, която също е богата на пробиотични бактерии , които поддържат не само храносмилането, но и баланса на чревния микробиом , който е ключов за цялостното здраве. Приготвянето му е изненадващо просто - просто покрийте кефирените зърна с вода, добавете захар и оставете да ферментира . Водният кефир представлява алтернатива за тези, които не искат да консумират млечни продукти и все още допълват изключително важните пробиотици .
Какво е ферментация?
Ферментацията е процес, при който ферментацията се извършва с помощта на пробиотични щамове и малко захар . По време на процеса живите култури консумират захар и създават органични киселини, газове и алкохол . Традиционно ферментацията се използва не само за млечни продукти, но и за зеленчуци (кисело зеле, кимчи) и други храни. Ферментацията създава пробиотични щамове , които са незаменими за хората и са от полза не само за нашия чревен микробиом , но също така укрепват имунната система . Какво ще кажете за използваната захар? K етерните кристали метаболизират захарта като част от процеса на ферментация. Така че не е нужно да се притеснявате, че с консумацията на воден кефир си вредите, добавяйки захар. Въпреки това водният кефир има леко сладък вкус и е леко газиран , което също е резултат от ферментация .
Пробиотиците и ефектът върху здравето
- Ще поддържа здравето на чревната лигавица.
- Оптимизира чревния микробиом.
- Ще подпомогне по-доброто храносмилане.
- Ще допринесе за по-силен имунитет.
- Ще подобри усвояването на витамините.
- Профилактика на чревни заболявания
Ще поддържа здравето на чревната лигавица
Оптимизира чревния микробиом
Ще подпомогне по-доброто храносмилане
Ще подобри усвояването на витамините
Профилактика на чревни заболявания
Подготовка на кристали за последващ кефир
За да активирате кефирните зърна, е необходима малко захар, която да подпомогне растежа им. Можете да използвате нерафинирана тръстикова захар, тъй като е богата на минерали, или да комбинирате захарта в съотношение 25 г бяла захар и 5 г кафява захар . Когато приготвяте самия кефир, вече можете да използвате класическа бяла захар от цвекло.
1. Разтворете 30 г захар в 300 мл вода и добавете кефирени зрънца + щипка сода бикарбонат.
2. Оставете да ферментира за 2 дни .
3. Отцедете и изхвърлете водата.
5. Отцедете и използвайте зърната за воден кефир.
Приготвяне на кефир
1. Изберете подходящ съд, определено е по-добре да изберете стъклена бутилка.
2. Сложете зрънца воден кефир в бутилката и напълнете с прясна, за предпочитане нехлорирана вода и добавете захар.
3. Отворете леко горния капак на буркана, за да позволите въздушния поток , необходим за ферментацията. Оставете на стайна температура за около 1-2 дни.
4. Когато първичният процес на ферментация приключи (след приблизително 1-2 дни). Махнете горната капачка и прецедете кефира в стъклен съд/бутилка, докато зърната остават в чашата.
5. След като прецедите кефира, можете да добавите малко плодов сок или да изстискате пресен цитрусов сок във водния кефир. Може да затворите бутилките и да ги оставите в хладилника до следващия ден за втората ферментация.
ВНИМАНИЕ: По време на ферментацията в бутилката се създава налягане и тя трябва да се отваря 1-2 пъти на ден. Използвайте само здрави чаши за приготвяне.
1. Изберете подходящ съд, препоръчваме стъклена бутилка.
2. Сложете зрънца воден кефир в бутилката и напълнете с прясна, за предпочитане нехлорирана вода и добавете захар.
3. Отворете леко горния капак на буркана, за да позволите въздушния поток , необходим за ферментацията. Оставете на стайна температура за около 1-2 дни.
5. След като прецедите кефира, можете да добавите малко плодов сок или да изстискате пресен цитрусов сок във водния кефир. Може да затворите бутилките и да ги оставите в хладилника до следващия ден за втората ферментация.
съставки: Дехидратирани млечни кефирени зърна*. *продукт от биологично земеделие.
Произход: България
Дистрибутор: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Острава
Съхранение: Съхранявайте неотворен продукт на хладно и сухо място. Веднъж отворени, зърната трябва да се използват незабавно за активиране. Ферментиралите продукти могат да съдържат следи от алкохол и хистамин. При бременност, кърмене или даване на кефир на деца се консултирайте с лекар.
Тегло: 5 гр
Additional parameters
Category: | Brainmax |
---|---|
За решаване на индивиди: | Здраве на червата и храносмилането |
Размер на пакета: | 50 гр |
Тип: | смес |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!