Мазнини и масла
Мазнините са източник на есенциални мастни киселини, които са необходими за правилното функциониране на клетките, нервната система и хормоналната регулация. Олиото често се използва при готвене и приготвяне на ястия, независимо дали като основа за сосове или за пържене на храни. Здравословните източници на мазнини и масла, които трябва да предпочитаме, са зехтинът, авокадовото масло или лененото масло, които съдържат полезни ненаситени мастни киселини. Прекомерната консумация на наситени и трансмазнини, които се намират например в индустриално преработените храни, може да увеличи риска от сърдечни заболявания и други здравословни проблеми. За допълване на масла можете също да обмислите хранителни добавки, съдържащи рибено масло, богато на омега-3 мастни киселини или добавки, съдържащи кокосово масло или авокадово масло, които осигуряват здравословни ненаситени мазнини за поддържане на сърдечно-съдовото здраве и общото благосъстояние.
Растителните масла станаха неизменна част не само от кухните, но и от козметичните рутини по целия с...
Триглицеридите са вид липиди, които представляват основна част от нашето тяло. Химически са формиран...